50 χρόνια Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης – Αυστραλίας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

50 χρόνια Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης – Αυστραλίας

Τo 2018  είναι μια χρονιά ορόσημο διότι η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης  θα γιορτάσει, θα τιμήσει, θα μνημονεύσει και θα θυμηθεί  τους  ιδρυτές  και  τους  πρωτεργάτες  των  τριών Σωματείων που  απαρτίζουν  την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης.   Για ιστορικούς λόγους αναφέρουμε  ότι η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης απαρτίζετε από τον Σύνδεσμο Κρητών  Βικτωρίας με έτος ιδρύσεως το 1968 ενώ ακολούθησε ο Σύλλογος Ρεθεμνιωτών Μελβούρνης « ΑΡΚΑΔΙ » με έτος ιδρύσεως το 1972 και ακολούθησε η ίδρυση  της Παγκρητίου Αδελφότητας το 1977.  ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ – μισός αιώνας συνεχούς δράσης, δημιουργίας με μια  πλούσια ιστορία γραμμένη στον χρυσό τόμο των Κρητών της Μελβούρνης και  της Αυστραλίας γενικότερα

Τον οργανισμό των υπηρέτησαν και συνεχίζουν να τον υπηρετούν εκατοντάδες άνθρωποι της πρώτης, δεύτερης και τρίτης  γενιάς βάζοντας ο κάθε ένας από αυτούς ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του  Σωματείου. Μεγάλη η προσφορά αυτών που έβαλαν τα θεμέλια. Αυτών που θυσιάστηκαν να χτίσουν έργα μεγάλα, να μεγαλώσουν παιδιά και συνάμα να  κάνουν οικογένειες αλλά ποτέ δεν άφησαν τον Σύλλογο, πάντοτε θυσιάζοντας τον χρόνο τους, για να στήσουν τα θεμέλια.
Το 2018 λοιπόν αφιερώνετε με με τιμή και με ευλάβεια σε ΟΛΟΥΣ αυτούς  τους αφανείς ήρωες ιδρυτές , πρωτεργάτες και συνεχιστές οι οποίοι έβαλαν με ζήλο, μεράκι και με μεγάλη επιτυχία τα θεμέλια για να αφήσουν μια ιστορική παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές αφού κάποιοι από αυτούς άφησαν και την  τελευταία τους πνοή μέσα στους χώρους του Κρητικού Χωριού. Αρκετοί από  αυτούς δεν είναι πλέον σήμερα εν ζωή, αλλά δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ, το έργο τους θα μείνει για πάντα στην ιστορία του οργανισμού αφήνοντας μια μεγάλη παραγγελία για τις επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν.
Το στοίχημα τους να κάνουν τα παιδιά και εγγόνια τους πρώτα ελληνόπουλα και μετα Κρητικόπουλα πιστεύομε ότι το κέρδισαν, αφού σήμερα ο οργανισμός  κυβερνάτε από τις επόμενες γενιές συνεχίζοντας τα έργα τους με τον ίδιο ζήλο και με ένα αντάξιο ενδιαφέρον για τα κοινά. Ο χρόνος θα κρίνει πολλά.
Για να εορτάσει η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης τα γεγονότα αυτά  έχουν προγραμματιστεί ποίκιλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες  κατά  το  έτους  του  2018. Καταρχάς το επετειακό ημερολόγιο  αφιερώθηκε  στα 50 Χρόνια του οργανισμού το οποίο έχει μοιραστεί στα Μέλη και την ελληνική Παροικία εντελώς δωρεάν κατά τις μέρες των Χριστουγέννων  και  της Πρωτοχρονιάς  ενώ θα εκδοθεί ειδικό ιστορικό Λεύκωμα με πλήρες  φωτογραφικό υλικό, θα δοθούν δώρα στα μέλη, θα γίνει μεγάλη έκθεση, θα προβληθεί το Ντοκουμαντέρ για την Κρητική Μετανάστευση και την ιστορία  του Συλλόγου τον Οκτώβριο  του 2018.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ηταν  η μεγάλη  Πανηγυρική Χοροεσπερίδα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου  στο Κρητικό Χωριό με τους καλλιτέχνες  Αναστάσιο  Μπαγουράκη στην Λύρα και το Τραγούδι, τον Λευτέρη  Χριστοδουλάκη στο Λαγούτο και τον Αντώνη  Ξυλούρη στο Λαγούτο από την Κρήτη,  παρουσία των αρχών της Μελβούρνης. Την εκδήλωση  της  Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης τίμησαν  ο  Αιδεσιμότατος  Πάτερ Γεώργιος Αδαμάκης από την Ενορία  των Αγίων Αναργύρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Μανώλη Κουγιουμουτζής με την σύζυγο του Σοφία από  το Μόναχο  της Γερμανίας, Ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Γιάννης Επιτροπάκης από την Στουτγάρδη της Γερμανίας, Ο Πρόεδρος  της  Ελληνικής Κοινότητας  Μελβούρνης  κ. Βασίλης  Παπαστεργιάδης και  πολλοί άλλοι.

Την γενέθλια  τούρτα  των 50 χρόνων έκοψαν σχεδόν όλοι οι εν ζωή Προέδροι της Παγκρήτιας Ένωσης  Μελβούρνης και συγκεκριμένα οι Γιώργος Πατεράκης, Δημήτρης Παπαδημητράκης, Μανώλης  Λεοντάκης, Μανώλης Καστρινάκης, Γιάννης Νικολακάκης, Αντώνης  Σ. Τσουρδαλάκης  και  η Μαρία  Βασιλάκη.  Την ίδια  βραδιά  η Παγκρήτια  Ένωση  Μελβούρνης  παρουσίασε  της  νέες ενδυμασίες των  Βρακοφόρων  οι  οποίες  είχαν  μόλις φτάσει από την Κρήτη.
Αξίζει να  αναφέρουμε  ότι  την επόμενη μέρα  Κυριακή  25 Φεβρουαρίου, έγινε  ειδικό Αρχιερατικό Μνημόσυνο για όλα τα αποβιώσαντα  Μέλη της  Ένωσης που δεν είναι πια μαζί μας από την ημέρα ιδρύσεως μέχρι σήμερα  με  ειδικό αφιέρωμα στην προσφορά  τους, ενώ  την ίδια  μέρα κατά  την διάρκεια  της  λειτουργίας  έγινε η περιφορά  της  εικόνας των Αγίων της Κρήτης  από τους Βρακοφόρους  της Ένωσης  και  τοποθετήθηκε  σε ειδικό  προσκυνητάρι  μόνιμα στην εκκλησία  δωρεά  της  Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης  την οποία  και  θα  γιορτάζει η Ένωση  σε  ετήσια  βάση.

Post Top Ad

.............