Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Μαρτίου οι Προκριματικοί διασυλλογικοί αγώνες αλιείας με φελλό στο λιμάνι του Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Μαρτίου οι Προκριματικοί διασυλλογικοί αγώνες αλιείας με φελλό στο λιμάνι του Ηρακλείου



Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Μαρτίου οι Προκριματικοί διασυλλογικοί αγώνες αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Ηρακλείου. Τους αγώνες διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας κατόπιν σχετικής ανάθεσης από την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας. Πρόκειται για μία σημαντική αθλητική διοργάνωση, που λαμβάνει χώρα στην Κρήτη φέτος, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο και πάλι με τη συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, το Πανελλήνιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που φέτος θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και την Κρήτη.


Οι αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κρήτης ξεκίνησαν στις 25 Φεβρουαρίου, συνεχίστηκαν στις 4 Μαρτίου κι ακολουθούν δύο αγωνιστικές στις 18 Μαρτίου και τη 1 Απριλίου. Πραγματοποιούνται στο βόρειο τμήμα του λιμενοβραχίονα Κούλε και δεν ενοχλούν την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού. Κάθε αγώνας διαρκεί 4 ώρες. Όλοι οι αθλητές αγωνίζονται για την ατομική κατάταξη σύμφωνα με τον Κανονισμό και τις προσαρτήσεις του. Αλυτάρχης των αγώνων είναι ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας κ. Κυριάκος Παπαϊωάννου. Την ευθύνη διεξαγωγής του κάθε αγώνα έχει η τριμελής επιτροπή των αγώνων, που αποτελούν οι κ. Κυριάκος Παπαϊωάννου και τα μέλη Μανώλης Αγγελάκης και Ελευθέριος Κανάκης. Κριτές των είναι η Αντιπρόεδρος του ΝΟΣ Μαργαρίτα Καφετζάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Ιωάννης Μανιάς και ο Ταμίας του Νικ. Καρπαθάκης.


Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, οι αγώνες ξεκινούν όλες τις ημερομηνίες στις 8 το πρωί με την συγκέντρωση των αρχηγών και την πιστοποίηση των αθλητών. Ακολουθούν η κλήρωση θέσης των αθλητών, είσοδος στις ψαρεύτρες- βυθομετρήσεις και στις 10 το πρωί η έναρξη της αγωνιστικής, που ολοκληρώνεται στις 2 το μεσημέρι, η ζύγιση των αλιευμάτων και η έκδοση των αποτελεσμάτων.
Τα αλιευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στους αγώνες είναι καλάμι, μηχανισμός, φελλός, αγκίστρι. Ως αλιεύματα ορίζονται όλα τα ψάρια του λιμανιού (κέφαλοι, σάρπες, γόπες, γερμανοί, μουρμούρες ).
Στο συγκεκριμένο άθλημα ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας έχει τα τελευταία χρόνια επιτύχει σημαντικές διακρίσεις, καθώς επί τρία έτη αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ελλάδος, ενώ πέρυσι συμμετείχε με αυτόνομη ομάδα και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Λισσαβόνα.






Post Top Ad

.............