Η ( ΟΙ ) Μουσική ( ΟΙ ) της φωτιάς γυρίζουν στα στενά της πόλης και πολεμάνε - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Η ( ΟΙ ) Μουσική ( ΟΙ ) της φωτιάς γυρίζουν στα στενά της πόλης και πολεμάνε

Τι θα γίνει στη μουσική της φωτιάς; Ποιοι μπορούν να πάρουν μέρος και πως; Γίνε μέρος της ιστορίας και ζήσε το παρελθόν!



Στη ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ της πόλης, μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει, είτε μεμονωμένα, είτε ως ομάδα. Δημιουργούμε το σκηνικό της Σητείας του 1538,η οποία διασκεδάζει στη μεγάλη γιορτή της, μέχρι που δέχεται επίθεση από τους πειρατές του Μπαρμπαρόσα με σκοπό, να τον απελευθερώσουν...



Ντύσου με αυτοσχέδια ρούχα ΠΕΙΡΑΤΗΣ η ΣΗΤΑΙΤΗΣ (ρούχα εποχής) και έλα στην κεντρική πλατεία- λιμάνι.
Προμηθεύσου τον πυρσό σου (αν δεν έχεις) η τα αξεσουάρ σου (θα τα βρεις τα πάντα εκεί), από τους μικροπωλητές Σηταίτες η Πειρατές .



Γυρίζουμε τα στενά της πόλης και…ΠΟΛΕΜΑΜΕ!!!
Σάββατο 17/2/2018 στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία. .





Πάρε μέρος στον μεγαλύτερο πόλεμο που έγινε ποτέ, στα στενά της πόλης και στο λιμάνι! Αναβίωσε την ιστορία! Γίνε μέρος από το παρελθόν της!


Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
1538 και οι κάτοικοι του λιμανιού της Σητείας γιορτάζουν την επέτειο φυλάκισης του φοβερού Μπαρμπαρόσα, μετά την τρομερή επίθεση του και την προσπάθεια του, ώστε να πυρπολήσει και να λεηλατήσει την πόλη. Τα καζάνια έχουν ανάψει. Ο χορός έχει αρχίσει. Οι άρχοντες του μεγάλου κάστρου κατηφορίζουν τραγουδώντας χαρούμενοι προς το λιμάνι για να πάρουν μέρος στη γιορτή. Οι πειρατές που έχουν κρατηθεί ως όμηροι, δείχνουν να έχουν γίνει μέρος της κοινωνίας. Οι πραματευτές διαλαλούν την πραμάτεια τους. Το νέκταρ ρέει άφθονο. Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο τρόμος των επτά θαλασσών Χαΐρ αντ Ντιν Μπαρμπαρόσα βρίσκεται πλέον φυλακισμένος στα μπουντρούμια της πόλης. Ώσπου...
«ΝΤΟΥΠ ΝΤΟΥΠ ΝΤΟΥΠ…… ΝΤΟΥΠ ΝΤΟΥΠ ΝΤΟΥΠ……»
Η θάλασσα γέμισε φωτιά... Ο ουρανός κάηκε... ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ...
Σάββατο 17/2/2018 7.30 μ.μ.στην κεντρική πλατεία. .


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Post Top Ad

.............