Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας



Μέσα σε μια πανηγυρική και ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Λιμενάρχη κ. Ιω. Παπαδάκη και σε όλα τα στελέχη του Λιμεναρχείου χρόνια πολλά, να χαίρονται τις οικογένειές τους και καλή δύναμη με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Νικολάου για να συνεχίσουν και κατά το νέο έτος να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο σημαντικό έργο τους για τη θαλάσσια ασφάλεια στη δύσκολη περιοχή της νοτιοανατολικής Κρήτης. 

Ο Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Ιωάννης Παπαδάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την τελετή και τις ευχές του και στη συνέχεια συνεχάρη το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας για την επιτυχία των επιχειρήσεων που του ανατέθηκαν και γενικότερα της αποστολής τους κατά το περασμένο έτος και επεσήμανε την αγαστή συνεργασία της υπηρεσίας του με την Τοπική Εκκλησία, τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας και όλους τους τοπικούς φορείς.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρασημοφορήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παν. Κουρουμπλή, ένας Λιμενικός και ένας πολίτης για τις ενέργειές τους να επανεφέρουν στη ζωή ένα μικρό παιδί που το περυσινό καλοκαίρι κινδύνεψε μέσα στη θάλασσα, στην παραλία της Ιεράπετρας. Το αργυρό Ναυτικό Μετάλλιο Β΄ τάξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στον Αρχικελευστή Λ.Σ. κ. Αριστοτέλη Τσιρίδη, ο οποίος ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή, σημειώνοντας ότι κάθε ευσυνείδητο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος θα έπραττε το ίδιο στη θέση του. Την ίδια τιμητική διάκριση απένειμε ο παριστάμενος Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης στον κ. Λαλιώτη Παναγιώτη, ο οποίος και εκείνος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε για την τιμή, αναφέροντας ένα στίχο του Σιδηρόπουλου για το παιδί.

Επίσης θερμές ευχές και ευχαριστίες για το αξιόλογο έργο και τις πολύτιμες υπηρεσίες  του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ιεράπετρας κ. Αντώνιος Πετράς, ο οποίος και βρήκε το φλουρί.

Εκτός από τα στελέχη του Λιμεναρχείου και τον Κυβερνήτη του Λιμενικού Σκάφους Ιεράπετρας Ανθυποπλοίαρχο κ. Γ. Πατεράκη, τον Δήμαρχο κ. Θεοδ. Καλαντζάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αντ. Πετρά, παρέστησαν ακόμα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Ιεράπετρας κ. Χαράλαμπος Τζαράκης και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Post Top Ad

.............