Αγιασμός στις προσωρινές εγκαταστάσεις του Γηροκομείου Ιεράπετρας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Αγιασμός στις προσωρινές εγκαταστάσεις του Γηροκομείου Ιεράπετρας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο


Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στις κτιριακές εγκαταστάσεις επί της συμβολής των οδών Παπάγου και Ζουράρη (πρώην Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας), όπου προσωρινά μετεγκαταστάθηκαν οι ηλικιωμένοι και οι ηλικωμένες του Γηροκομείου Ιεράπετρας, έως την αποπεράτωση των εργασιών στα κτίρια του «Ορφανουδάκειου» Δημοτικού Γηροκομείου, σύμφωνα με την ειδική μελέτη που εκπονήθηκε με δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να νομιμοποιηθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εν λόγω προνοιακής δομής για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους της περιοχής μας.



Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στους γέροντες να έχουν πίστη και αγάπη στο Θεό και να ελπίζουν στο έλεός του, χωρίς να απογοητεύονται από τις δυσκολίες της τρίτης ηλικίας. Τόνισε ότι όλη η κοινωνία της Ιεράπετρας τους ευχαριστεί για όσα πρόσφεραν και νοιάζεται γι᾽ αυτούς. Γι᾽ αυτό και όλοι αγωνιζόμαστε να ετοιμασθεί γρήγορα το νέο κτήριο, όπου θα φιλοξενούνται σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για μία αξιοπρεπή και νόμιμη διαβίωση, αντάξια των γερόντων μας. Επίσης ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον ακούραστο Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας κ. Γεώργιο Αγγελάκη, το προσωπικό του Γηροκομείου για την αγάπη και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για την λειτουργία του Γηροκομείου, αλλά και τις Υπηρεσίες του Δήμου για τη συμβολή τους.



Ο κ. Γ. Αγγελάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων προς τον Σεβ. και την τοπική μας Εκκλησία και εξήρε την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως για την ανάθεση σύνταξης μελέτης των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων και την δαπάνη αυτής, ευχόμενος γρήγορα να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση και να αρχίσουν οι εργασίες.



Στην τελετή του Αγιασμού έλαβε μέρος ο Αιδεσιμολ. Εφημέριος της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκης, ενώ παρέστησαν εκτός από τους ηλικιωμένους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αγγελάκης και το προσωπικό του Γηροκομείου.

Post Top Ad

.............