«Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι… (σε 3 πράξεις)»-στην Αθήνα! Μια πολυμορφική παράσταση του συνθέτη Γιώργου Λουτσέτη στις 4 Νοεμβρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

«Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι… (σε 3 πράξεις)»-στην Αθήνα! Μια πολυμορφική παράσταση του συνθέτη Γιώργου Λουτσέτη στις 4 Νοεμβρίου

«Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι… (σε 3 πράξεις)» μια πολυμορφική παράσταση του Γιώργου Λουτσέτη, στην οποία συνομιλούν η μουσική με τις εικόνες, μέσα από αφορμές που δίνουν τρεις στίχοι από την “Ιθάκη” του Κωνσταντίνου Καβάφη.
Η μουσική, οι προβολές, τα θεατρικά, η κίνηση, βρίσκονται άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, ώστε να δομούν την υπόθεση η οποία παρουσιάζει μουσικές, ποιητικές και κινηματογραφικές αναφορές, πάνω στα θέματα που πραγματεύεται, μέσα από το προσωπικό πρίσμα του δημιουργού της παράστασης.



Ο συνθέτης Γιώργος Λουτσέτης υφαίνει το μαγικό χαλί του ταξιδιού σε μια in situ συνεύρεση των θεατών. Τρία οργανικά μέρη, τρεις πράξεις το ταξίδι της πορείας δημιουργού και θεατών προς την πολυπόθητη Ιθάκη! Τρεις πράξεις –τρεις αυτόνομες νοηματικές ενότητες– οι οποίες χαρακτηρίζουν μια πορεία, μέσα από τις πρωταρχικές ελπίδες και τους στόχους της ζωής, τους αγώνες και τις μάχες που κερδίζονται ή χάνονται στη διαδρομή, ο διαρκής αγώνας και το ταξίδι προς την Ιθάκη!
Μαζι με τους συνεργάτες του παρουσιάζει συνθέσεις δικές του αλλά και έργα εξαιρετικών δημιουργών, πρωτότυπα κείμενα, στίχους και ποιήματα εκλεκτών δημιουργών, μορφοποιώντας ένα μουσικό και νοηματικό οδοιπορικό.
Οι μουσικοί συνομιλούν, μέσα από τις προβολές, με εικόνες και ήχους, οι οποίες δε λειτουργούν συμπληρωματικά, αλλά ως μέρος μιας ορχήστρας.

Ταξίδια που λέγονται και ταξίδια που εννοούνται, οδηγούν τον θεατή από το κοινό ταξίδι των αισθήσεων στην αίθουσα, στο ταξίδι της αναζήτησης στην προσωπική ιστορία του.



Παραινετικό το ποίημα «Ιθάκη» γραμμένο σε δεύτερο πρόσωπο, όπως και όλη η μουσική παράσταση που απευθύνεται άμεσα στον θεατή-ταξιδιώτη και τον καλεί σε ένα ταξίδι στις εσωτερικές του θάλασσες.
Η Ιθάκη, ο προορισμός της πορείας της ζωής και ο μεγάλος στόχος που θέτει κανείς, είναι η αφορμή για τον αγώνα να υπερνικήσουμε τα εμπόδια σε “λιμένας πρωτοειδωμένους”, ανθρώπους, τόπους και βιώματα, αποκομίζοντας εκλεκτά πνευματικά και σωματικά αγαθά, τις “καλές πραγμάτειες” στο δρόμο προς τη γνώση.

Η αφορμή οι τρεις στίχοι της ‘’Ιθάκης’’ του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ο στόχος του δημιουργού να ταξιδέψει το κοινό σε μια πολύχρωμη μουσική παράσταση, μεταξύ αισθήσεων, εμπειριών και διαδραστικής αντανάκλασης των συναισθημάτων, μέσω των προβολών, της ερμηνείας των ηθοποιών και του τρόπου που παρεμβάλλονται οι κινήσεις σκιάς στο συνολικό μουσικό αποτέλεσμα.
=========================

Πράξη 1η: "Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη"
Πράξη 2η: "Γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις"
Πράξη 3η: "Πάντα στο νου σου να ‘χεις την Ιθάκη"

==========================

"Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νά ' ναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις."
Κ. Π. Καβάφης
***
"As you set out for Ithaca
hope the voyage is a long one,
full of adventure, full of knowledge."
C. P. Cavafy

===========================




Θεματολογία:
Στην παράσταση εμφανίζεται και εκφράζεται ως θεματική αναφορά, ο αθλητισμός στην ουσία της συμμετοχής και του «ευ αγωνίζεσθαι», η παιδικότητα, η αθωότητα και η καθαρή ματιά των παιδιών, η προσδοκώμενη αγάπη, ο Δάσκαλος, ως φορέας γνώσης, αφύπνισης, ενεργοποίησης της σκέψης και των συναισθημάτων.
Επίσης, παρουσιάζεται η όψη μιας Ελλάδας του πρόσφατου παρελθόντος, το οποίο μορφοποίησε τα βαθύτερα χαρακτηριστικά μας, η κοινωνική αδικία αλλά και η αλληλεγγύη, ο αγώνας ενάντια στο άδικο.
Ο άσβηστος Έρωτας, η σημαντικότητα της Γης, της Φύσης, η εμπειρία της Αστρονομίας ως πεδίο αναζητήσεων, και η μάχη –προσωπική και ομαδική- προς το δίκαιο και ωφέλιμο, η οποία οφείλει να αντέχει, κορυφώνουν τις αναφορές.
Στην παράσταση ακούγονται πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Λουτσέτη, παρουσιάζονται πρωτότυπα κείμενα, στίχοι και ποιήματα, καθώς και φωτογραφίες εξαιρετικών δημιουργών, πλαισιωμένα με έργα των παρακάτω δημιουργών (μεταξύ άλλων):
Yann Tiersen, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Ennio Morricone, Michael Nyman, John Lennon, Pink Floyd, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ελένη Καραΐνδρου, Σταύρος Ξαρχάκος, Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Γκάτσος, Κώστας Βάρναλης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Charlie Chaplin, Οδυσσέας Ελύτης, Pablo Neruda.




Σταθμοί της παράστασης:
Η παράσταση παρουσιάστηκε το 2015 (Χανιά: Δημοτική Πινακοθήκη, Αίθουσα «Μ. Κατράκης», Νεώριο Μόρο – Ιεράπετρα: Αίθουσα «Μ. Μερκούρη»), το 2016 (Χανιά: Θέατρο «Δ. Βλησίδης» - για την ΕΛΕΠΑΠ), και το 2017 (Ηράκλειο: Θεατρικός Σταθμός – για το Spin
the wheel/ποδήλατο με νόημα). Έχει παρουσιαστεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική νοηματική γλώσσα, σε επιλεγμένες παραστάσεις. Στην πορεία της, έχει κερδίσει τα θετικά σχόλια του κοινού, ως προς την πολυμορφικότητα και άρτια δομή της, καθώς και για την επαγγελματική ερμηνεία των συντελεστών.


Τι είπαν για την παράσταση:

Μια μουσική πανδαισία, δυνατά συναισθήματα, άψογη εικόνα, τέλειος ήχος.

Δέσποινα Κουτρουμπέ

Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση: φάνηκε ο κόπος και ο χρόνος που απαιτήθηκε από τον κο Λουτσέτη για να την στήσει. Αλλά και η γνώση και η ευαισθησία των συντελεστών plus το ταλέντο τους, από τη επιλογή των επιμέρους αποσπασμάτων. Απολαύσαμε μια ποιοτική εκδήλωση ένα παγωμένο Σαββατόβραδο του Φλεβάρη.

Εύα Λαμπουσάκη

Υπέροχο ταξίδι στην Ιθάκη της ιστορίας μας που όλο τη φθάνουμε κι αυτή απομακρύνεται…
Υπέροχο ταξίδι στην Ιθάκη της καρδιάς μας, των αναμνήσεων και της απέραντης ελληνικής ψυχής που αργοσβήνει, αλλά αναβιώνει μέσα απ΄ τα ερείπια, εκεί που δεν το περιμένεις … Υπέροχο!!!
Μαριλένα – Νεκταρία

Αν έλειπε η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ θα είμασταν ήδη νεκροί! Σας ευχαριστώ που με συγκινήσατε αβίαστα!

Λένα Ζυρταία

Carl Sagan was always ready to communicate, he took the greatest pleasure in sharing his knowledge of nature with everyone. George Lucetti clearly shares this same desire. His intimate piano performances are meant to corvey the profound meaning that Carl derived from turning the Voyager Spacecraft cameras at Neptune, homeward to Earth. I send my good wishes to him in Chania – Crete in hopes that his intensions and Carl’s message will touch many hearts and minds.

Truly, Ann Druyan
(Druyan-Sagan Associates, Inc-Ithaca, NY, Cornell University)






Το ταξίδι της Ιθάκης. Σάββατο βράδυ, στα Χανιά, στην αίθουσα “Βλησίδη”, ξεκίνησε, γι’ άλλη μια φορά, το ταξίδι της Ιθάκης. Η αίθουσα γεμάτη από ανθρώπους που ξέρουν τι θα ακούσουν… Όμως να που και αυτοί ξαφνιάζονται! Το πιάνο σαν προβολέας εκπέμπει φως, το διαχύει σ’ όλη την αίθουσα και αυτό τότε αναλαμβάνει να φωτίσει πρόσωπα και ψυχές.!
Τα μαγικά δάχτυλα του Γιώργου Λουτσέτη κατρακυλούν από τη μια νότα στην άλλη και η μουσική που γεννά πλημμυρίζει τον χώρο. Οι καρδιές των θεατών ριγούν…
Η φωνή της Ελισάβετ Βερούλη – ακόμη πιο δουλεμένη από προηγούμενες φορές - έρχεται να συμπληρώσει την πανδαισία…
Η απλότητα κατά του εστετισμού… η μάχη εμφανώς κερδίζεται από την πρώτη…
Όλα όμορφα, απλά, οικεία, διπλανά… Οι στίχοι αναγνωρίζονται, η έκφραση της Βερούλη απογειώνει, η μουσική του Γιώργου κατακτά…
Μετά από λίγο ανεβαίνουν στη σκηνή οι αδελφές Βουτετάκη. Αληθινές και εσωτερικές εκθέτουν στον κόσμο την ψυχή τους αβίαστα. Γιατί άλλωστε να κρύψουν πόσο όμορφες είναι; Ο κόσμος που ξέρει να εκτιμά την ομορφιά, χειροκροτεί…
Μετά από λίγο πάλι μουσική, πάλι το ταξίδι μας τραβά να το εμπιστευτούμε, να παραδοθούμε στην ορμή της περιπέτειας…
Ο Κώστας Βερονίκης ανεβαίνει στη σκηνή. Διαβάζει το γράμμα που είχε κάποτε γράψει… Οι λέξεις μία-μία δραπετεύουν από το στόμα του. Δείχνει να μην βιάζεται να τις ξεπετάξει, τις χαϊδεύει πρώτα με τη γλώσσα του και μετά μας τις παραδίδει. Όμορφο δώρο που οι καρδιές μας συγκινημένες το υποδέχονται…
Το ταξίδι τελειώνει … Η πόρτα ανοίγει και ένας–ένας φεύγει για το σπίτι του, πιο γαληνεμένος από πριν, πιο αισιόδοξος, πιο κερδισμένος…
«Σας ευχαριστούμε», «σας ευχαριστούμε… πολύ!» λένε όλοι – αντί για καληνύχτα - στην ομάδα της Ιθάκης που δείχνει να ετοιμάζεται για το επόμενο, μεγάλο ταξίδι της…

Δέσποινα Ν. Τραχαλάκη




















Συντελεστές της παράστασης:
Γιώργος Λουτσέτης
Ιδέα - δομή παράστασης,
σκηνοθεσία, πιάνο - τραγούδι.

Ελισάβετ Βερούλη
τραγούδι- φωνητικά

Κώστας Πανταζής μπουζούκι, κιθάρα

Δέσποινα Χιωτίδου
Φλάουτο


Συμμετέχουν οι ηθοποιοί
Ρούσσα Μαρκάκη
Χάρης Αργυρόπουλος


Shadow movements
Κάλλι Ρουμελιώτου
Έρη Κεχρά
Γρηγορία Οικονομάκη Θάλεια Ραγκούση
Κώστας Βερονίκης
και ο μικρός Γιώργος Τσιχλάκης
Ηχογραφημένη φωνή
Κατερίνα Παπαδάκη.
Χειρισμός προβολών
Αντρέας Λουτσέτης

Φωτισμοί-Ήχος
Μιχάλης Τριανταφύλλου

Παραγωγή - Τεχνικός σχεδιασμός ήχου και προβολών
“Nest” Studio & Productions

Συνδιοργάνωση:
New Star Art Cinema - “Nest” Studio & Productions

Χορηγοί
Ωδείο Kodaly (Αθήνα) Πεντάγραμμο (Χανιά)

«Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι… (σε 3 πράξεις)» του Γιώργου Λουτσέτη
Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 20:30

Πληροφορίες κρατήσεις:
ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια) Τηλ.210 8220008: 210 8220023
Τιμή εισιτηρίου: 10€ - 5€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι)
Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο.
e-mail: ithaca3acts@gmail.com Fb: https://www.facebook.com/ithaca3acts/
(Επίσημη σελίδα της παράστασης)






Βιογραφικά των συντελεστών



Γιώργος Λουτσέτης

Γεννήθηκα στην Αθήνα, είμαι Κρητικής καταγωγής και πατέρας ενός παιδιού.

Σπούδασα πιάνο, και ξεκίνησα τη μουσική μου διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη το 1996, με πενταετή συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα του Φυσικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την οποία έγραψα και επιμελήθηκα μουσική στα έργα: “Γέρμα...αν είχε φύγει (στιγμές από δύο θεατρικά)” (Φ.Γ.Λόρκα) -“Ονειρόδραμα” (Α. Στρίντμπεργκ) - “Ο τελευταίος Ασπροκόρακας” (Α. Σολωμού) - “Πρόσκληση σε δείπνο” (M. Hart & G. S. Kaufman) - “Κλέψε λιγότερο” (Ντάριο Φο) και με την οποία συμμετείχα σε Ελληνικά & Διεθνή Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων.
Σκηνοθέτησα και συμμετείχα σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις στα Χανιά, την Ιεράπετρα, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Ελευσίνα, συνοδεύοντας στο πιάνο και το τραγούδι επαγγελματίες ερμηνευτές, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν:

“Κι εκείνος που σωπαίνει θα χαθεί”, (μουσικοθεατρική παράσταση, με κοινωνικά-πολιτικά τραγούδια, Θέατρο σκιών και απαγγελία), με την Ελισάβετ Βερούλη, τον Νίκο Μπλαζάκη, την Κατερίνα Παπαδάκη και τον Δήμο Αμπράζη (Χανιά-Ηράκλειο-Αθήνα, 2010-2013 ) “Στα μονοπάτια των αστεριών”, με την Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού (παράσταση με αστρονομικό περιεχόμενο) (Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα-Αθήνα-Χανιά-Σητεία-Ίμβρος Σφακίων, 2009-2014)
“Δίπτυχο”, μουσική παράσταση (λυρικά και πολιτικά τραγούδια) με την Ελισάβετ Βερούλη ως ντουέτο “Είμαστε-2” (Χανιά-Αθήνα-Φραγκοκάστελλο, 2012-2013)
“Ερώματα”, σύνθεση μουσικής για την παρουσίαση της ομώνυμης ποιητικής συλλογής της Λίλιαν Μπουράνη – εκδόσεις Μανδραγόρας (Αθήνα, 2012). “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό”, ειδική σύνθεση για την έκθεση με τίτλο “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό” - Σουίτα για πιάνο “Συνομιλίες” (Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο Κρήτης-12 Νοεμβρίου 2014, Μάλια, πρώην Δημαρχείο-16 Μαΐου 2015, Πύλη Σαμπιονάρα, Χανιά-17 Οκτωβρίου 2015) “ΣΠωΝδή στον Έρωτα”, παράσταση Μουσικής και Λόγου, με την Ελισάβετ Βερούλη ως ντουέτο “Είμαστε-2”, και την Κάλλι Ρουμελιώτου (διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, σε επιλεγμένες παραστάσεις) (Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Αίθουσα “Μ. Κατράκης”-Χανιά, 2014-2015). “Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι…” (σε 3 πράξεις, πολυμορφική παράσταση εμπνευσμένη από τρεις στίχους της “Ιθάκης” του Κ. Καβάφη, με την Ελισάβετ Βερούλη, τον Κώστα Πανταζή, την Δέσποινα Χιωτίδου, τους ηθοποιούς: Κώστα Βερονίκη, Αργυρώ Βουτετάκη, Κατερίνα Βουτετάκη (α’ διανομή), Ρούσσα Μαρκάκη, Χάρη Αργυρόπουλο (β’ διανομή), την Κάλλι Ρουμελιώτου (διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα σε επιλεγμένες παραστάσεις – shadow movements), τις: Έρη Κεχρά, Γρηγορία Οικονομάκη, Θάλεια Ραγκούση (shadow movements). (Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Αίθουσα “Μ. Κατράκης”-Χανιά, Αίθουσα “Μ. Μερκούρη”-Ιεράπετρα (Μάρτιος-Απρίλιος 2015), Νεώριο Μόρο-Χανιά, Θέατρο “Δ. Βλησίδης”-Χανιά (Δεκέμβριος 2015-Φεβρουάριος 2016), Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου – Ηράκλειο, Κιν/φος Αλκυονίς – Αθήνα (Απρίλιος-Νοέμβριος 2017).

Στη διαδικασία παραγωγής βρίσκεται η έκδοση ενός cd-βιβλίου με τίτλο «Alma εντός».




Ελισάβετ Βερούλη

Μουσικός και μουσικοπαιδαγωγός, μητέρα τεσσάρων παιδιών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, όπου σπούδασα μουσική, ξένες γλώσσες, κλασσικό και σύγχρονο χορό κ.α. Απόκτησα το Δίπλωμά μου από το Μουσικοπαιδαγωγικό Ινστιτούτο Kodály, στην Ουγγαρία. Ζω και διδάσκω στα Χανιά, και τραγουδώ όπου μπορεί να συνεισφέρει η μουσική μου, σε έναν κόσμο πιο όμορφο, ειρηνικό και δίκαιο.




Κώστας Πανταζής

Γεννήθηκε στην Ιεράπετρα Κρήτης το 1970 και σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Με τη μουσική ασχολήθηκε από την ηλικία των 20 μελετώντας κυρίως λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική, μαθαίνοντας μπουζούκι κοντά σε δασκάλους του οργάνου. Εγκαταλείποντας την πρωτεύουσα το 2000, επέστρεψε στην Ιεράπετρα όπου ξεκίνησε η ενασχόλησή του με το ερασιτεχνικό θέατρο, ως μέλος της Θεατρικής ομάδας του Δήμου Ιεράπετρας. Παράλληλα την ίδια περίοδο γνωρίζεται με τον Γιώργο Λουτσέτη και ξεκινάει τις περιστασιακές εμφανίσεις ως ντουέτο σε μαγαζιά της πόλης και σε εκδηλώσεις του Δήμου. Το 2001 προσλαμβάνεται, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ως μουσικός, στο πλαίσιο των προγραμμάτων μουσικής εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία, για τη δημιουργία μουσικού γυμνασίου στην πόλη του.
Από την ενασχόληση του με το θέατρο προέκυψε μια νέα πτυχή στην καλλιτεχνική του παλέτα, αυτή της μουσικής σύνθεσης. Έτσι συνθέτει μουσική για πολλά θεατρικά έργα της πόλης του. Το 2003 στην παράσταση «Φόνισσα», του Αλ. Παπαδιαμάντη όπου συμμετείχε και ως ηθοποιός, συνέθεσε μαζί με τους Μανώλη Λιαπάκη και Νίκο Μαστοράκη τη μουσική του έργου σε στίχους του Αλ. Παπαδιαμάντη. Η δουλειά αυτή αργότερα κυκλοφόρησε σε CD με τίτλο «Το σκοτεινό τρυγόνι», ερμηνευμένη από σπουδαίους μουσικούς όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ψαραντώνης, η Λιζέτα Καλημέρη κ.α. Το 2008 διακρίνεται για τη μουσική εκτέλεση στο θεατρικό έργο «Το Σκλαβί», της Ξ. Καλογεροπούλου στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.
Από το 2008 έως το 2010 ως ιδιοκτήτης σε Καφέ–Μπαρ της πόλης, γνωρίζεται και συνεργάζεται με επώνυμους καλλιτέχνες (Δ. Μπάσης, Μ. Ρασούλης, Μ. Κανά, Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Ασλανίδου κ.α ) διοργανώνοντας live εμφανίσεις.
Τα τελευταία 10 χρόνια ως μέλος σε μικρά μουσικά γκρουπ εμφανίζεται σε συναυλίες και μουσικές σκηνές σε διάφορες περιοχές της Κρήτης καθώς και σε μαγαζιά με ζωντανή μουσική.
Από το Μάρτιο του 2015 συμμετέχει στην πολυμορφική παράσταση του φίλου του και παλιού συνεργάτη Γιώργου Λουτσέτη «Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι…(σε 3 πράξεις)», ως μουσικός και ενίοτε ως ηθοποιός .
Τέλος, το Μάρτιο του 2011 ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική στο Ωδείο Τέχνης Αγ. Νικολάου μελετώντας παράλληλα κλασική κιθάρα.





Δέσποινα Χιωτίδου

Η Δέσποινα Χιωτίδου γεννήθηκε το 1998 στην Κοζάνη όπου και τελείωσε με άριστα το λύκειο και τις πρώτες μουσικές της σπουδές. Παρακολούθησε μαθήματα φλάουτου, πιάνου, μονωδίας και θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και ήταν μέλος της Ορχήστρας, της Χορωδίας και της Ορχήστρας Δωματίου του Ωδείου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε σειρά συναυλιών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη. Επίσης, από την ηλικία των τεσσάρων έκανε μαθήματα κλασικού μπαλέτου και έλαβε μέρος σε πολλές παραστάσεις. Ζει, πλέον, στην Αθήνα καθώς από το 2016 είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα με τη φοίτησή της συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» όπου παρακολουθεί μαθήματα φλάουτου στη Β΄ Ανωτέρα με καθηγητή τον Νίκο Νικόπουλο και μαθήματα μουσικής δωματίου με καθηγητή τον Δημήτρη Κούντουρα.



Ρούσσα Μαρκάκη

Σπουδές Διοίκησης και Οικονομίας, εργασία στον ιδιωτικό τομέα, στο λογιστήριο εταιρείας.

Μεγάλη αγάπη το Θέατρο από πάντα. Από παιδί. Τα χρόνια που ασχολούμαι ενεργά με τη θεατρική μου εκπαίδευση αλλά και τη συμμετοχή μου σε παραστάσεις, απλά μου απέδειξαν πως ο ενθουσιασμός, το πάθος, η ένταση γι’ αυτό που πραγματικά αγαπάς, δεν τελειώνει ποτέ και όσο τα ανατροφοδοτείς, πολλαπλάσια επιστρέφουν όλα τα παραπάνω.

Κάνω μαθήματα θεάτρου, θεατρικής γραφής, modern dance theatre, jazz χορού, ορθοφωνίας σχεδόν συνεχόμενα και όλο ανακαλύπτω κρυμμένες πτυχές του μαγικού θεατρικού κόσμου.

Έχω πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, μιούζικαλ, διαφήμιση, video art, ταινία μικρού μήκους, χοροθεατρική παράσταση, μουσικοθεατρική παράσταση και έχω γράψει δύο θεατρικά έργα.

Η συμμετοχή μου στην παράσταση «Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι… (σε 3 πράξεις)», είναι ένα ταξίδι πραγματικό, και για εμάς που βρισκόμαστε πάνω στην σκηνή και για όσους το παρακολουθούν από την πλατεία, τα θεωρία, τα παρασκήνια.



Χάρης Αργυρόπουλος

Γεννήθηκα το 1957 στην Αθήνα, τελείωσα τη Γερμανική Σχολή Αθηνών κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και στη συνέχεια έφυγα για τη Γερμανία, όπου σπούδασα για 3 χρόνια Αρχιτεκτονική και συνέχισα με σπουδές Επικοινωνιολογίας (Επιστήμης ΜΜΕ), Κοινωνιολογίας και Θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Διαζευγμένος, πατέρας ενός γιού και μιας κόρης, η οποία μου χάρισε και δύο εγγονάκια.

Ως μέλος της Α.Σ.Ο.Μ. (Αντιφασιστική Συσπείρωση - Ομάδα Μονάχου) είχα τη δυνατότητα στα πλαίσια του φοιτητικού συλλόγου να συμμετέχω ενεργά σε πλείστες πολιτικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές κ. ά. εκδηλώσεις και να συμβάλλω στο δημιουργικό διάλογο των διαφόρων φοιτητικών παρατάξεων με στόχο κοινές δράσεις, που συνήθως σχετίζονταν με προβλήματα των Ελλήνων μεταναστών. Στη συνέχεια και επί σειράν ετών ήμουν συνιδιοκτήτης και διευθυντής ενός τουριστικού πρακτορείου που είχε κέντρο βάρους της δραστηριότητάς του τις ενοικιάσεις σπιτιών και διαμερισμάτων στην Ελλάδα.

Από το 2005 βρίσκομαι στα Χανιά, όπου ασχολήθηκα μερικά χρόνια με μεσιτείες ακινήτων και στη συνέχεια με τον τουρισμό ως υπάλληλος ξενοδοχείου. Παράλληλα εργάζομαι κατά καιρούς και ως μεταφραστής ή διερμηνέας.

Παρά τις σπουδές Θεατρολογίας στη Γερμανία, η πρώτη επαφή μου στην πράξη με το αντικείμενο προέκυψε μετά τη γνωριμία μου με τον θεατράνθρωπο Μανόλη Πουλή, δημιουργό και ιδιοκτήτη της Αίθουσας «Μάνος Κατράκης» στα Χανιά, που φιλοξένησε για 15 περίπου χρόνια πολλούς καλλιτέχνες. Στα έξι χρόνια της εντατικής συνεργασίας μας, που εξελίχθηκε και σε ιδιαίτερη φιλία, είχαμε την ευκαιρία να ανεβάσουμε αρκετά θεατρικά έργα, απ’ τα οποία ξεχώρισαν οι παραστάσεις των έργων: - «Πανοραμική θέα νυχτερινής εργασίας», του Μάριου Ποντίκα, - «Εμιγκρέδες» του Σλάβομιρ Μρόζεκ, - «Ιστορία του ζωολογικού κήπου», του Έντουαρντ Άλμπυ, - «Ένας επισκέπτης», του Μωρίς Ντρυόν, - «Εκεί στο Νότο» – τρία μονόπρακτα του Τέννεσυ Ουίλιαμς.



Τις παραστάσεις αυτές καταφέραμε να τις μεταφέρουμε και στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία και τα σχέδιά μας δεν σταματούσαν εκεί. Δυστυχώς ο αιφνίδιος θάνατος του Μανόλη δεν μας επέτρεψε να τα ολοκληρώσουμε μαζί. Η θεατρική του ομάδα «Θεατρικός Κύκλος» αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει το έργο του και ήδη προετοιμάζει το «Memorandum (Υπόμνημα)», του Βάτσλαβ Χάβελ, που θα ανέβει τον ερχόμενο Γενάρη στα Χανιά βασισμένο στις τελευταίες σκηνοθετικές του οδηγίες.

«Της Ιθάκης το ωραίο ταξίδι… (σε 3 πράξεις)»-στην Αθήνα! Μια πολυμορφική παράσταση του συνθέτη Γιώργου Λουτσέτη στις 4 Νοεμβρίου

Post Top Ad

.............