Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σητείας κα. Ελένη Πλατανάκη μας μιλάει για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσειςτης πόλης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σητείας κα. Ελένη Πλατανάκη μας μιλάει για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσειςτης πόλης


Ο Δήμος Σητείας, με σκοπό την ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και την τόνωση της τοπικής αγοράς προτίθεται να διοργανώσει και φέτος Χριστουγεννιάτικο Χωριό, από τις 17 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 6 Ιανουαρίου 2018 στον Δημοτικό Κήπο.


Ο «Κήπος των Χριστουγέννων» θα αποτελείται από το σπίτι του Αϊ-Βασίλη και από έξι σπιτάκια για τους επαγγελματίες, τους χειροτέχνες και τους συλλόγους της πόλης μας. Στο χώρο θα υπάρχει εορταστικό διάκοσμο και μουσική, καθώς και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά. Θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, μουσικές, θεατρικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κ.α.


Το ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ μίλησε με την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σητείας κυρία Ελένη Πλατανάκη όπου και με πολύ χαρά και διάθεση μας ανέλυσε το πρόγραμμα που θα γευτεί ο Σητειακός, αλλά και ο επισκέπτης που θα βρεθεί την περιόδο των εορτών στην πόλη της Σητείας.


Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν οι τοπικές σχολές χορού της Λίτσας Βεζυράκη και Μιχάλη Καπαράκη, Άγιος Βασίλης με δώρα, παραμύθια με μηνύματα των καιρών που θα αγγίζουν την καθημερινότητα μας, το κορίτσακι με τα σπίρτα, ο μολυβένιος στρατιώτης, η απληστία του Σκρούτζ, και βέβαια το καράβι της ελπίδας.
Η συμμετοχή μικρών και μεγάλων που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις θα αποδείξουν για ακόμα μια φορά πόσο δυνατό είναι το συναίσθημα της συνεργασίας, αφού θα μιμηθούν ρόλους απο παιδικά παραμύθια.
Όλα σύμφωνα με την κυρία Πλατανάκη θα έχουν εκπαιδευτικό και συνάμα χαρούμενο χαρακτήρα.
Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την παρουσία της χορωδίας, η συμμετοχή του λυκείου Ελληνίδων Σητείας με παραδοσιακούς χορούς απο την Μυρσίνη, απο έθιμα με σκουπόξυλα κ.α, με χορούς απο την Κάρπαθο, την Κάσο το Αιγαίο, και βέβαια και με το Ποντιακό στοιχείο.
Η κυρία Πλατανάκη συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι φέτος το χριστουγεννιάτικο χωριό θα είναι μέσα στον κήπο, κάτι το οποίο θα συνδέσει την επίσκεψη του κόσμου και με την εμπορική κίνηση των καταστημάτων της πόλης.
Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου σε μια φαντασμαγορική βραδιά με πυροτεχνήματα.
Και βέβαια την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και ο γύρος της Σητείας μια συνδιοργάνωση των  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, ο Δήμος Σητείας, η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.), η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ο Σητειακός Α.Ο. και ο Γ.Σ. Βιτσέντζος Κορνάρος.


Σύμφωνα με την ανακολίνωση των διοργανωτών.
Όσοι επαγγελματίες, χειροτέχνες ή σύλλογοι ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν σε σπιτάκια, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προκειμένου να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση ενός προγράμματος φιλοξενίας σας


ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ!

Ψηφίζουμε λογοτυπάκι για τη νέα φοβερή και τρομερή καλικαντζαροεκδήλωση που διοργανώνει η Καλλιτεχνική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής αγκαζέ με το Καλειδοσκόπιο!!!
Κάντε like στο λογότυπο που σας αρέσει περισσότερο και το ‘’ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑRUN ‘’ έρχεται!!! 

Ούδι ούδι ούδι ούδι θα καεί το πελεκούδι ( για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή ) άντε και… ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ!!!

Post Top Ad

.............