Η απάντηση του δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη για τη κατολίσθηση που έχει προκληθεί σε ένα κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στην Μονή Φανερωμένης του Τραχηλά Σκοπής. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Η απάντηση του δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη για τη κατολίσθηση που έχει προκληθεί σε ένα κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στην Μονή Φανερωμένης του Τραχηλά Σκοπής.



Είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες για την κατολίσθηση ενός κομματιού του οδοστρώματος που οδηγεί στην Μονή Φανερωμένης του Τραχηλά Σκοπής.
Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες η σαθρότητα του οδοστρώματος καταστεί επικίνδυνο το συγκεκριμένο σημείο  το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην θάλασσα.
Πέτρες και χώματα που αποκολλήθηκαν απο την πλαγιά του βουνού έχουν κλείσει τμήμα του οδοστρώματος μειώνοντας το πλάτος του.
Αυτοκίνητα τα οποία σχεδόν καθημερινά διασχίζουν το δρόμο κινδυνεύουν να πέσουν στην θάλασσα αφού κυριολεκτικά η άσφαλτος  έχει φαγωθεί και βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.



Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Σητείας κύριο Θοδωρή Πατεράκη όπου και του θέσαμε το ζήτημα και στην συνομιλία που είχαμε μας απάντησε ότι το θέμα το οποίο έχει προκύψει απο το 2014 είναι είς γνώση της δημοτικής αρχής.
Μας εξήγησε ότι βρίσκεται στην ζώνη αγυαλού  με αποτέλεσμα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να απαγορεύεται να προβούν σε ανάλογες ενέργειες.
Ο κύριος Πατεράκης συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι έχει ζητήσει απο το 2014 απο το υπουργείο οικονομικών να τροποποιηθεί η νομοθεσία που ισχύει για έργα μέσα στον αγυαλό για να μπορέσει ο δήμος να παρέμβει.
Δυστυχώς το υπουργείο οικονομικών δεν συμφωνεί με αυτή την πρόταση της αλλαγής της νομοθεσίας με αποτέλεσμα να έχουν δεθεί τα χέρια μας, και δεδομένου της απάντησης της Κτηματικής υπηρεσίας όπου ανέφερε ότι σε περίπτωση αποκατάστασης ή μορφή παρέμβασης απο την δημοτική αρχή θα θεωρηθεί παράβαση καθήκοντος και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Ο δήμαρχος Σητείας εκφράζει την ανησυχία του και κρούει και αυτός με την σειρά του τον κώδωνα του κινδύνου στο ενδεχόμενο ατυχήματος, απο κατάρρευση του οδοστρώματος.



Χαρακτηριστικά ο κύριος Πατεράκης μας ανέφερε ένα παρόμοιο περιστατικό κατάρρευσης του οδοστρώματος στην περιοχή του Μόχλου που είχε συμβεί στην περίοδο προηγούμενης δημοτικής αρχής όπου ο τότε δήμαρχος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με αφορμή την καταγγελία κατοίκου για αδιαφορία αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος.
Ο τότε δήμαρχος με μηχανήματα του δήμου αποκατέστησε το οδόστρωμα κρατώντας ανοικτή την δίοδο, κάτι που θεωρήθηκε ώς αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο για να κερδίσει την αθώωση του.
Το Ελληνικό Κράτος και η γραφειοκρατία ή πιο σωστά η παλιομοδίτικη συμπεριφορά του Ελληνικού δημοσίου αποδεικνύει καθημερινά πώς σε αυτή την χώρα πρέπει να παλεύεις να αποδείξεις πώς δεν είσαι Ελέφαντες. 




ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΧΛΟΥ


Ωστόσο ο δρόμος παραμένει στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες εδώ και χρόνια, και το ενδεχόμενο κατάρρευσης ή ατυχήματος είναι καθημερινό ενδεχόμενο.
Η παράδοση της δυσκολίας πρόσβασης στην Σητεία και στις γύρω περιοχές καλά κρατεί. Το τμήμα του παραλιακού της Σητείας για 2 χρόνια γινόταν μπαλάκι των υπηρεσιών στις πλάτες των πολιτών και στην δυσκολία της καθημερινότητας τους.
Το τμήμα Αυχήν Αγκαθιά στο Χαμέζι επίσης διατηρεί τον μύθο του... και αποδεικνύει μετά απο τόσα χρόνια την προχειρότητα των σχεδιασμών, και την υλοποίηση του έργου των υπευθύνων - ανεύθυνων. 


Post Top Ad

.............