Επιστολή αγανάκτησης πρός τον υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έστειλε η ένωση συλλόγων γονέων δήμου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή αγανάκτησης πρός τον υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έστειλε η ένωση συλλόγων γονέων δήμου Σητείας

Aνοικτή επιστολή πρός τους Υπουργό παιδείας κύριο Γαβρόγλου, την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου και πρός τον σύμβουλο περιφέρειας Κρήτης για θέματα εκπαίδευσης κύριο Σημαντηράκη έστειλε ο σύλλογος γονέων δήμου Σητείας ζητώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

        Αξιότιμε κύριε υπουργέ, γνωρίζοντας την πολυετή ενασχόληση και προσφορά σας στο χώρο της παιδείας αναγνωρίζουμε τις φιλότιμες προσπάθειές σας αναφορικά με το θέμα πλήρωσης κενών εκπαιδευτικών στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης. Τα κενά που ετήσια δημιουργούνται συνήθως αναπληρώνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.



           Δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο με την περιοχή της Σητείας! Παρότι πρόκειται για ένα τμήμα της Παγκοσμίως γνωστής μεγαλονήσου, το ανατολικότερο σημείο της Ευρώπης ανήκει στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Β Παραμεθόριος λόγο της απομακρυσμένης γεωγραφικής της θέσεως από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι να αποτελεί την τελευταία επιλογή των εκπαιδευτικών που φτάνουν στο νησί κι έτσι σήμερα ενώ τελειώνει ήδη ο Οκτώβριος τα παιδιά του ΓΕΛ Σητείας, για παράδειγμα, δε διδάσκονται μαθηματικά ενώ οι Πανελλήνιες πλησιάζουν! Είναι πολλά τα κενά σε σημαντικότατες θέσεις εκπαιδευτικών που σαφώς γνωρίζετε καθώς από την πρώτη στιγμή έχουν δοθεί από τον αρμόδιο προϊστάμενο του νομού μας που επανειλημμένα έχουμε ενοχλήσει για το θέμα κι εκείνος με τη σειρά του μεταβιβάζει την αγωνία γονέων διευθυντών και μαθητών!


          Με το παρόν έγγραφο θέλαμε αφενός την προσωπική σας συμβολή ώστε το ταχύτερο δυνατό να πληρωθούν οι θέσεις των εκπαιδευτικών Β’ βάθμιας ιδιαιτέρως στα δυο μας λύκεια (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) και αφ’ ετέρου με την παρέμβασή σας να μπορούμε να βοηθηθούμε ως περιοχή ώστε τα παιδιά μας να πάψουν να αποτελούν τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού!  Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε πρόσφατη πρότασή μας την οποία σας επισυνάπτουμε για να έχετε γνώση και να τη συνδράμετε και από τη δική σας θέση. Είναι μια ακόμη προσπάθειά μας ώστε να καταστήσουμε τη Σητεία ως μια πιο ελκυστική επιλογή στους εκπαιδευτικούς μας και τα παιδιά να μη χάνουν πολύτιμο διδακτικό χρόνο.
          Έχοντας την πεποίθηση πως άμεσα θα επιληφθείτε του θέματός μας σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο μα τόσο σημαντικό έργο σας. Εμείς παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε από την πλευρά μας. 


                                                
                                             
 ΠΡΟΤΑΣΗ- ΑΙΤΗΜΑ
           Αξιότιμοι κύριοι, όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια η σχολική χρονιά ξεκινάει με κενά σε εκπαιδευτικούς και των  δύο βαθμίδων. Παρότι συνήθως γίνονται συχνές προσλήψεις ώστε να καλυφθούν σχετικά σύντομα οι κενές θέσεις έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο η περιοχή της Σητείας να επλέγεται τελευταία, λόγω της απομακρυσμένης της γεωγραφικής θέσεως, εξαιτίας της οποίας έχει χαρακτηριστεί ως Β παραμεθώριος περιοχή. Επιπλέον η κακή πρόσβαση του οδικού δικτύου λειτουργεί ανασταλτικά στο να επιλέξει ένας εκπαιδευτικός την περιοχή μας και αρκετές χρονιές φτάνουμε στην περίοδο των εορτών για να έρθουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί!
          Λαμβάνοντας υπόψη μας τις φιλότιμες πρσπάθειες κάθε αρμοδίου προϊσταμένου κάθε χρόνο, χωρίς ωστόσο να έρχονται άμεσα τα αναμενόμενα αποτελέσματα ώστε να ικανοποιούνται τα πάγια αιτήματα για πλήρωση των κενών θέσεων ερχόμαστε με το παρόν έγγραφο να προτείνουμε τη θέσπιση κινήτρων ώστε να γίνει πιο εύκολη η επιλογή της Σητείας για τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα προτείνουμε για τους αναπληρωτές που θα επιλέγουν την περιοχή μας να έχουν κάποια ελάφρυνση στα πάγια έξοδά τους όπως πχ χαμηλότερους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, μια επιδότηση ενοικίου της τάξεως του 50% από το συνολικό ποσό που καλείται κάποιος να καταβάλλει.
          Με αυτό τον τρόπο εκτιμούμε ότι η απόφαση του να έρθει ένας εκπαιδευτικός στη Σητεία θα είναι ευκολότερη, τα κενά θα πληρούνται ταχύτερα και ο φαύλος κύκλος επίρριψης ευθυνών αναμεσα στους αρμοδίους και απέναντι στους γονείς και μαθητές θα λάβει τέλος. Ευελπιστούμε σε άμεση θετική απάντησή σας καθώς πιστεύουμε πως με την πρότασή μας θα βρει τη λύση του ενα χρονίζον πρόβλημα της εκπαιδευτικής κοινότητας Λασιθίου χωρίς μάλιστα ιδιαίτερο κόστος καθώς τα άτομα δεν είναι πολλά. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε επιθυμείτε να συζητήσουμε. 

                                                                                   ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                               Η    πρόεδρος


Παπαϊωάννου Κυριάκος                                                                     Κατερίνα Γ. Τσούκη

Post Top Ad

.............