Ο κρητικός τραγουδοποιός Μανώλης Τιτάκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο κρητικός τραγουδοποιός Μανώλης Τιτάκης


Ο Μανώλης Τιτάκης γεννήθηκε στο Τυμπάκι Μεσσαράς Ηρακλείου Κρήτης.Από την ηλικία των 15 χρόνων ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική.Το πρώτο του όργανο ήταν το μπουζούκι στην συνέχεια ασχολήθηκε και με το λαούτο,με την Κρητική μουσική. Σε όλη του την μουσική διαδρομή συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της Κρητικής μουσικής.Ένας από αυτούς ήταν ο αείμνηστος Ροδάμανθος Ανδρουλάκης όπου είχε μαζί του εξάχρονη συνεργασία(1988-1994).
Άρχισε να γράφει μουσική και στίχους γύρω στο 1990 όπου ετοιμάζει τα πρώτα του τραγούδια τα οποία ηχογραφεί το 1995 στον πρώτο του μεγάλο δίσκο. Ήταν ένας δίσκος με λαϊκά τραγούδια όμως παράλληλα έπαιζε και έγραφε Κρητική μουσική.
5 χρόνια αργότερα το 2000 γράφει την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με Κρητικά τραγούδια.Έκτοτε επαγγελματικά και δισκογραφικά ασχολείται με την Κρητική μουσική.
Κατά διαστήματα μέχρι και σήμερα γράφει μεμονωμένα διάφορα τραγούδια ΄'ενα εξ αυτών είναι το πολύ γνωστό σε όλους μας πατριωτικό τραγούδι ( Μην πολεμάς τον Ελληνα ) του οποίου το πρώτο μέρος της μουσικής, το οποίο ερμηνεύει είναι δικό του, και το οποίο αναρτήθηκε στο YOU TUBE τον Οκτώβριο του 2016.


Το τελευταίο και πιο πρόσφατο είναι ένα δεύτερο πατριωτικό του τραγούδι το: "Με Ξαστεριά η Λευτεριά" που μόλις αναρτήθηκε και αυτό στο youtube. Παράλληλα με την μουσική ασχολήθηκε και με τις κατασκευές μουσικών οργάνων για πάνω από 35 χρόνια. Περισσότερα τραγούδια του Μανώλη Τιτάκη θα βρείτε στο κανάλι του στο 





Post Top Ad

.............