( Ξαναζωντανεύει ) κτιριακά το σχολικό συγκρότημα της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

( Ξαναζωντανεύει ) κτιριακά το σχολικό συγκρότημα της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου


Ένα απο τα πιο ιστορικά σχολεία του Ηρακλείου ξαναζωντανεύει κτιριακά.
 Πρόκειται για το κτίριο της Παλιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας όπου στο παρελθόν φιλοξενούσε τμήμα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρεθύμνου και από το οποίο αποφοίτησαν δάσκαλοι και δασκάλες. 
Σήμερα στο κτιριακό συγκρότημα στεγάζονται δύο δημοτικά σχολεία το 53ο και 54ο καθώς επίσης και το ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο και που 


Ο Δήμος Ηρακλείου και οι τεχνικές του υπηρεσίες προχωρούν στην αποκατάσταση του κτιρίου και ως πρώτο βήμα θεωρείται η υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης αύριο Παρασκευή και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες. Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης η μελέτη με τίτλο «αποτίμηση φέρουσας ικανότητας και ανασχεδιασμού του κτιριακού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου» περιλαμβάνει αποτύπωση του φέροντος οργανισμού συνολικής έκτασης 2.580m2, εκπόνηση μελέτης τεκμηρίωσης-διερεύνησης του φέροντος οργανισμού, γεωτεχνική μελέτη του εδάφους θεμελίωσης και στατική μελέτη αποτίμησης φέρουσας ικανότητας και ανασχεδιασμού του συγκροτήματος.


Η αρχική εκτίμηση για τον προϋπολογισμό του έργου είναι της τάξης των 180.988,59€ + ΦΠΑ 24% και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου που αποτελούσε αίτημα πολλών ετών των γονέων των μαθητών και των εκπαιδευτικών που φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται ακόμα και σήμερα.



Post Top Ad

.............