Μια όμορφη βραδιά με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη και του Γιώργου Καλούδη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Κερατόκαμπο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Μια όμορφη βραδιά με τους Αλκίνοο Ιωαννίδη και του Γιώργου Καλούδη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Κερατόκαμπο


Μια πολύ όμορφη βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στις 5 Αυγούστου στο Θέατρο Κοκόλας, στον Κερατόκαμπο και παρακολούθησαν τη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη και του Γιώργου Καλούδη, που είχε διοργανωθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερατοκάμπου «η Βίγλα» και από το Σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου «Σάββας Πετράκης» με τη στήριξη του Δήμου Βιάννου. 



Ο νότιος άνεμος του Αυγούστου συνεργάστηκε εκείνο το βράδυ και όλα εξελίχθηκαν με τρόπο τέτοιο που δεν συμβαίνει συχνά σε συναυλίες τόσο σημαντικών καλλιτεχνών, αφού η ανταπόκριση του κόσμου και η θέρμη με την οποία τους αντιμετώπισε, οδήγησε τους δυο καλεσμένους να του χαρίσουν ένα πρόγραμμα τριών ωρών και να ικανοποιήσουν αρκετές μουσικές επιλογές των ακροατών τους. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εντυπωσιασμένος από την ευλαβή ησυχία του κοινού για τη μουσική του, κατά τη διάρκεια της παράστασής του, είπε με ειλικρίνεια ότι η "η μουσική για τον κόσμο υπάρχει γιατί κάποιοι παίζουν, όμως για τους μουσικούς υπάρχει, επειδή κάποιοι την ακούν". Παρουσίασε τραγούδια από τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Μικρή βαλίτσα» και ερμήνευσε με συγκλονιστικό τρόπο a capella μπροστά στο κοινό και σε απόσταση αναπνοής από αυτό, το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, που είναι αφιερωμένο σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και σε όσους εγκαταλείπονται από αυτόν.


Εξαιρετικές εντυπώσεις όμως άφησε και ο συνεργάτης του Αλκίνοου Ιωαννίδη, Γιώργος Καλούδης, ο οποίος χάρισε μοναδικούς ήχους στο κοινό, αφού έχει καταφέρει με μεγάλη δεξιοτεχνία να συνδυάσει μουσικά δύο όργανα που ανήκουν στην κατηγορία των εγχόρδων και θεωρούνται το ένα πρόδρομος του άλλου, το βιολοντσέλο και την κρητική τετράχορδη λύρα. Ο Γιώργος Καλούδης ερμήνευσε στη λύρα αποσπάσματα από σουίτες του Bach, που είναι γραμμένες για βιολοντσέλο, αφήνοντας πρωτόγνωρη συγκίνηση στους ακροατές από αυτό το μοναδικό άκουσμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται γύρω από την πινακοθήκη Βιάννου, ο ΠΣ Βίγλα και το σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης, παρουσιάζουν μια τόσο εξαιρετική μουσική παράσταση. Στο περσινό φεστιβάλ Τέχνες του Νότου φιλοξενήθηκε στο θέατρο Κοκόλας, ο Θάνος Μικρούτσικος με του συνεργάτες του Κώστα Θωμαϊδη και Θύμιο Παπαδόπουλο σε μια επίσης εξαιρετική παράσταση, αλλά και στο παρελθόν εξίσου σημαντικοί καλλιτέχνες παρουσίασαν σημαντικά έργα.Είναι φανερό ότι σε έναν τόπο σαν τη Βιάννο με την ιδιαίτερη μουσική παράδοση και ευαισθησία, η ύπαρξη μιας τόσο σημαντικής πινακοθήκης αποτελεί εχέγγυο ποιότητας και αισθητικής καλλιέργειας των ανθρώπων του τόπου. Και σίγουρα είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο στους δύσκολους καιρούς μας ότι υπάρχουν τέτοια φυλάκια πολιτισμού στην εσχατιά της χώρας.

Post Top Ad

.............