Επίσκεψη του Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Δ. Πλευράκη και ομογενών νέων στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Επίσκεψη του Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Δ. Πλευράκη και ομογενών νέων στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας


Την Kυριακή 30 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος δέχθηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτριο Πλευράκη, ως επικεφαλής ομάδας 72 νέων ομογενών που επισκέφθηκαν την Ιεράπετρα στο πλαίσιο των δράσεων για το έτος Καζαντζάκη. Τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτριο Πλευράκη συνόδευαν ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά κ. Γεώργιος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής, ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τους υποδέχθηκε εγκάρδια, τους μίλησε για την ιστορία της Εκκλησίας Κρήτης, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, για την πλούσια παράδοση και ιστορία της Κρήτης και τους επέδωσε αναμνηστικά δώρα.
Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του ναού, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα σε όλους τους ομογενείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια οι ομογενείς επισκέφθηκαν την Καλαμαύκα, όπου παρακολούθησαν τα «Αλωνεύματα 2017» που διοργάνωσε ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, παραλίες στην περιοχή του Κουτσουναρίου, την Αρχαία Ελιά του Αζοριά, στο Καβούσι, και άλλα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας.  



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 72 νέοι και νέες ομογενείς είναι ηλικίας 18 έως 35 ετών και συμμετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Στα ίχνη του Καζαντζάκη», με αφορμή τα 60 χρόνια από θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή, το οποίο υλοποιείται στη Κρήτη από 28/7 έως 10/8/2017 με τη συνεργασία της Περιφέρειας και Δήμων της Κρήτης. Από αυτούς, οι 48 προέρχονται από τις δοκιμαζόμενες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας και οι υπόλοιποι από τη Ρωσία, την Αρμενία, τη Γεωργία, το Καζακστάν και τη Μολδαβία, και έχουν λάβει μέρος σε διαγωνισμό αναφορικά με τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη τη σχέση του με το Μινωικό πολιτισμό καθώς και την προσφορά των Ελλήνων Ευεργετών στο Έθνος.



Post Top Ad

.............