Η πρόγνωση του καιρού έως και την Πέμπτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Η πρόγνωση του καιρού έως και την Πέμπτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα

ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ -  ΑΡΚΕΤΑ ΔΡΟΣΕΡΟΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ
Καλός καιρός αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη τη Κρήτη κατά τη διάρκεια του ΣαββατοΚύριακου, με ήπιους Βόρειους ανέμους και κανονικές  για την εποχή θερμοκρασίες.


Η σταδιακή εισβολή μιας ψυχρότερης αέριας μάζας από τα Βόρεια, ασυνήθιστο φαινόμενο για την εποχή, θα προκαλέσει μια μικρή αλλαγή στην εικόνα του καιρού και στην Κρήτη , κυρίως από τη Δευτέρα, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, την σταδιακή ενίσχυση των Βορείων ανέμων από την Τρίτη και τέλος την εμφάνιση νεφώσεων, πρόσκαιρα αυξημένων στα Βόρεια του νησιού, κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη, με τα προγνωστικά μοντέλα να δίνουν και πιθανότητες για ασθενείς παροδικές βροχές κατά τόπους. Πάντως, οι καιρικές συνθήκες στα νότια της Κρήτης  θα διατηρηθούν πολύ καλές με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε λίγο υψηλότερα επίπεδα από τα βόρεια τμήματα του νησιού, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ενδεχομένως να σημειωθεί ενίσχυση των βορείων ανέμων , κατά τόπους, από Τρίτη.



Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών :


Τρίτη και Τετάρτη
Περισσότερο Άνοιξη θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη, κυρίως στα βόρεια τμήματα της Κρήτης.  Λίγες νεφώσεις , πρόσκαιρα αυξημένες, με μία μικρή προς το παρόν πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες ασθενείς παροδικές βροχές κατά τόπους, πάντα σε βόρεια τμήματα του νησιού.
Οι άνεμοι θα στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις με μία τάση σταδιακής ενίσχυσης στα πελάγη, φθάνοντας έως και 6 Μποφώρ. Πάντως, δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού.  Από την άλλη όμως, αναμένεται να προκληθεί ένας σημαντικός κυματισμός στις βόρειες ακτές της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω πτώση.
Από την Πέμπτη επανέρχεται και πάλι το καλοκαιρινό σκηνικό με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά υψηλότερες τιμές , σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Φαίνεται όμως να διατηρείται  το ενισχυμένο βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, διατηρώντας  παράλληλα και σημαντικό κυματισμό στις βόρειες ακτές.

Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος

Η πρόγνωση του καιρού έως και την Πέμπτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα

Post Top Ad

.............