Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Αποκόρωνα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Αποκόρωνα

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι και στον Δήμο Αποκορώνου,  που, όπως ανακοινώθηκε, υπόσχεται «ξεχωριστές στιγμές καλλιτεχνικής έκφρασης  με ποικίλες εκδηλώσεις που  θα ομορφύνουν τα καλοκαιρινά μας βράδια».
Οπως επισημαίνουν ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και η αντιδήμαρχος Αργυρώ Μπενάκη,  «ένα πλούσιο Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Αποκορώνου και η Κοινωφελής  Επιχείρηση Αποκορώνου (Κ.Ε.Δ.Α.), σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της δύσκολης καθημερινής πραγματικότητας, με «αντίδοτο» πραγματικές «ανάσες» Πολιτισμού  σ’ ένα μοναδικά όμορφο περιβάλλον.


Στόχος μας, είναι να συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε  όσο το δυνατόν περισσότερες και ποιοτικότερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις!
Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να καλύπτει μία ευρεία γκάμα απαιτήσεων: Από θεατρικές παραστάσεις, μέχρι χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες, που είναι βέβαιο, πως θα συντροφεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις καλοκαιρινές μας βραδιές.
Φέτος, ταιριάξαμε το  Πολιτισμό με την Κοινωνική Αλληλεγγύη, προσδοκώντας να στείλουμε  πολλαπλά μηνύματα! Στηρίξαμε τους  ντόπιους “δικούς” μας  καλλιτέχνες και παραχωρήσαμε τους  πολιτιστικούς χώρους του Δήμου  δωρεάν σε όσους τους ζήτησαν για να προβάλουν την δουλειά τους. Για μια ακόμη φορά κάναμε πράξη το “Ολοι μαζί Μπορούμε”».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Το πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου με την αναβίωση του Κλήδονα στο Γαβαλοχώρι, συνεχίζεται ως εξής:
•Συνεχίζεται σήμερα 13 Ιουλίου στο Λιμανάκι των Καλυβών Αποκορώνου το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
•Σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 0 Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου διοργανώνει βραδιά καραοκε στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου. Δώρο έκπληξη στην καλύτερη συμμετοχή. Είσοδος ελεύθερη.
•14 Ιουλίου, Βάμος: “ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ”.  Μία ιδιαίτερη παρουσίαση δυο χιουμοριστικών διηγημάτων σε κρητική διάλεκτο σε κείμενα του Γιώργη Γρ. Σταματάκη, που αποδίδουν σε μορφή θεατρικού αναλογίου η ηθοποιός  Μαρινέλλα  Βλαχάκη  και ο μουσικός Λεωνίδας Μαριδάκης. Συνδιοργάνωση Δήμος Αποκορώνου και  Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου.
•14 Ιουλίου, αμφιθέατρο Μαχαιρών, 9 μ.μ.: Παράσταση: “Το όνειρο ενός γελοίου” του Ντοστογιέφσκι, από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου.
•17 Ιουλίου: Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”,  Εμπρόσνερος Δήμου Αποκορώνου, ώρα 9.30 μ.μ.: Θεατρική παράσταση: “Γουρούνι στο σακί” από το ΔΗΠΕΘΕΚ. .
•Την Δευτέρα 17 Ιουλίου ξεκινάει το 9ο Ανδρικό  Τουρνουά Μπάσκετ “Τσιβαρας 2017″, με την συμμετοχή ομάδων απο την ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα, Χανίων και Ρεθύμνης, το οποίο ολοκληρώνεται με την διεξαγωγή του μικρού και μεγάλου τελικού την Τετάρτη 2 Αυγούστου.
Το Τουρνουά διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσιβαρά Αποκορώνου με την στήριξη του Αθλητικού Ομίλου “Τάνος” Αποκορώνου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.



•19 Ιουλίου στον Κεφαλά: “ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ”.
•19 Ιουλίου Μελιδόνι:  Ο Πολιτιστικός   Σύλλογος Μελιδονίου “ΤΟ ΑΠΑΝΩ ΝΕΡΟ”  διοργανώνει Κρητικό  πανηγύρι , την παραμονή του Προφήτη Ηλία , το απόγευμα , στη Μαδάρα και στη θέση “ΜΕΜΕΤΗ  ΚΑΛΥΒΑ”.
•19 Ιουλίου Βρύσες: “Ο Ψαροτρομάρας” από το κουκλοθέατρο Κρήτης. Ένα κουκλοθέατρο διαφορετικό με την τεχνική του Black Light για ηλικίες 3 έως 93 χρονών. Είσοδος 3 ευρώ.
•20 Ιουλίου Γεωργιούπολη: Ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει συναυλία αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι  με τον Ηλία Παλιουδάκη στην Γεωργιούπολη στις 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.
•21 Ιουλίου Βάμος 9 μ.μ.: Ο Πολιτιστικός Σύλλογο Βάμου “Ο Πρίνος” διοργανώνει συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Βάμος στο προαύλιο του Γυμνασίου Βάμου. Είσοδος 7 ευρώ.
•22 Ιουλίου Καλύβες: Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Καλυβών “Μανώλης  Ραυτόπουλος” διοργανώνει κρητική βραδιά στο Λιμάνι Καλυβών με το συγκρότημα του Μιχάλη Μανουσέλη.
•Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα εκδηλώσεις τον Ιούλιο, όλο τον Αύγουστο και μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των “Χανιώτικων νέων” στο δημοσίευμα: “Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του 2017 στον Αποκόρωνα”.

Post Top Ad

.............