Οι εθελοντές διασώστες εκτάκτων αναγκών Σητείας μετέφεραν ασθενή στο Νοσοκομείο έλλειψη ασθενοφόρου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Οι εθελοντές διασώστες εκτάκτων αναγκών Σητείας μετέφεραν ασθενή στο Νοσοκομείο έλλειψη ασθενοφόρου


Αλλο ένα περιστατικό προβληματικής μεταφοράς ασθενούς σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουλίου στην περιοχή της Σητείας.
Η έλλειψη ασθενοφόρου οδήγησε για ακόμα μια φορά την ομάδα Εθελοντών διασωστών εκτάκτων αναγκών Σητείας να προβεί με το διασωστικό όχημα της, και με μεγάλη ασφάλεια, στην μεταφορά ασθενούς με σοβαρό πρόβλημα υγείας, στο Νοσοκομείο Σητείας.
Σε συνεννόηση με τα κεντρικά του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο, οι υπεύθυνοι διασώστες του ΕΔΕΑΚ λειτούργησαν περισσότερο σαν συνάνθρωποι παρά σαν ειδικοί Νοσηλευτές και Γιατροί.
Δεδομένου των γνώσεων που κατέχουν χρήζουν της εμπιστοσύνης τέτοιων περιστατικών, αλλά δεν παύει να πράττουν πέρα απο τις υποχρεώσεις τους.



Να τονίσουμε ότι το διασωστικό όχημα δεν είναι κατάλληλο για να μεταφέρει ασθενείς και τραυματίες, αλλά παρόλα αυτά χρησιμοποιείται και δίνει λύσεις στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Ο ανθρώπινος παράγοντας, το φιλότιμο, η διάθεση βοήθειας, λειτούργησε ευτυχώς χωρίς να προκύψουν τα χειρότερα στην μεταφορά ενός συνανθρώπου της επαρχίας Σητείας στο Νοσοκομείο της πόλης.
Περιστατικό που και στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί με μεταφορά ασθενούς σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου.
Νοσοκομείο που υπολειτουργεί και φλερτάρει συχνά πυκνά με το κλείσιμο δημιουργεί άγχος, φόβο και δυσαρέσκεια στους ντόπιους αλλά και επισκέπτες της Σητείας στο ενδεχόμενο σοβαρού ατυχήματος που θα οδηγήσει τον ασθενή στην πόλη του Αγίου Νικολάου. 
Συχνά πυκνά οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί παίζουν ή καλύτερα αντικαθιστούν τα ασθενοφόρα μόνο όμως ώς μέσα μεταφοράς, αφού ο ρόλος και η  βοήθεια των Ασθενοφόρων και των νοσηλευτών είναι ουσιαστική και λειτουργεί τις πρώτες κρίσιμες στιγμές πιθανών ατυχημάτων ή ασθενειών καταλυτικά.


Η όμορφη αλλά απομακρισμένη λόγω γεωγραφικής θέσης πόλη της Σητείας κάνει υπομονή στην υπομονή των αρμοδίων ανεύθυνων υπευθύνων που εδώ και 30 χρόνια σχεδιάζουν, χαρτογραφούν και μελετούν την ανάδειξη της, την ευκολία των κατοίκων της σε κοινά, σε καθημερινά σε απλά.
Υγεία, παιδεία, μετακίνηση, και πολλά άλλα αυτονόητα  για τους Σητειακούς είναι συνεχής αγώνας.



Post Top Ad

.............