Ο επαγγελματίας οδηγός ταξί στη πόλη της Σητείας Γιάννης Σολδάτος οι διεθνείς καλές κριτικές και τα προβλήματα του κλάδου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ο επαγγελματίας οδηγός ταξί στη πόλη της Σητείας Γιάννης Σολδάτος οι διεθνείς καλές κριτικές και τα προβλήματα του κλάδου

Έχουμε σχολιάσει πολλές φορές ότι οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, και ότι συλλέγοντας μικρά πράγματα δημιουργούμε την συλλογικότητα.
Ο καθένας απο το μετερίζι του οφείλει να πράττει το καλύτερο και να νιώθει όμορφα με την συνείδηση του.
Πρωτίστως πρέπει να αγαπάμε αυτό που κάνουμε για να το ζούμε με όρεξη με ζεστασιά με σιγουριά.
Στην επαγγελματική μας πορεία ανεξαρτήτου κλάδου, συναναστρεφόμαστε συνανθρώπους, ή δημιουργούμε προϊόντα και προσφέρουμε υπηρεσίες που απευθύνονται σε αυτούς, και έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Στην μικρή πόλη της Σητείας υπάρχει ένας Άνθρωπος που απο τον δικό του επαγγελματικό κλάδο που εκπροσωπεί προσπαθεί για το καλύτερο, νοιάζεται, και εκσυγχρονίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει σωστές, ασφαλής και ανθρώπινες υπηρεσίες στον κόσμο, και ένα παραπάνω στους τουρίστες που συναλλάσσεται επαγγελματικά.



Ο επαγγελματίας οδηγός ταξί Γιάννης Σολδάτος.
Η μικρή πόλη της Σητείας έχει συνολικά 35 επαγγελματίες οδηγούς ταξί που καρτερικά περιμένουν και προσπαθούν για το δύσκολο μεροκάματο.
Συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση είναι καλύτερη.
Το διεθνές... κατά τα άλλα αεροδρόμιο της πόλης συμβάλει στην όσο μπορούμε να πούμε οικονομική ανακούφιση του κλάδου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ώς επι το πλείστον και δεδομένο των πτήσεων εσωτερικού που έχουν κοπεί, και συγκεκριμένα της Παρασκευής, αφού θα λειτουργούσε ανακουφιστικά και για τους επαγγελματίες οδηγούς αλλά και για τους Αθηναίους που κατάγονται απο την Σητεία και θα ερχόταν για Σαββατοκύριακο.




Με τις νέες διατάξεις που προήλθαν απο την εφαρμογή του Καλλικράτη όλες οι έδρες των ταξί που υπήρχαν στην επαρχία Σητείας απελευθερώθηκαν και μεταφέρθηκαν στον ενιαίο δήμο και στην πόλη της Σητείας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα η αντιστοιχία 1000 ατόμων για ένα ταξί σε μια πόλη 13 χιλιάδων περίπου κατοίκων να άλλαξε.
Κατά τόπου έδρες διαφόρων περιοχών όπως Χανδρά, Παλαίκαστρο, Ζήρο, χάθηκαν  με αποτέλεσμα ο πελάτης που πρέπει να μεταφερθεί στην Σητεία απο χωριό της επαρχίας ή και αντίστροφα να πρέπει να καλέσει τηλεφωνικά ταξί και να χρεωθεί 40 ευρώ όπως προβλέπει ο Νόμος.
Αρκετοί επαγγελματίες οδηγοί ταξί τα τελευταία χρόνια έχουν καταθέσει πινακίδες, ή εγκατέλειψαν το επάγγελμα.
Από την άλλη οι τουρίστες που έρχονται έχουν στην πλειονότητά τους περιορισμένη οικονομική ευχέρεια, αφού η κρίση έχει αγγίξει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα και τα έξοδά τους στην τοπική αγορά είναι λιγοστά. Πόσο μάλλον για να χρησιμοποιήσουν ταξί για τις μετακινήσεις τους που το θεωρούν ακριβό και επιλέγουν άλλα μέσα, όπως το λεωφορείο, για να μεταφερθούν στον προορισμό τους πιο οικονομικά.

Τις περισσότερες φορές οι προσωπικές γνωριμίες των επαγγελματιών οδηγών σώζουν την κατάσταση, με κινήσεις όπως του Γιάννη Σολδάτου όπου δημιουργώντας τη δική του σελίδα στο ίντερνετ και με τις καλές κριτικές που έχει δεχτεί απο διεθνή site προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένεια του.
Ο τουρισμός που λειτουργεί όπως συνηθίζουμε να λέμε ώς βιομηχανία για την χώρα μας, απασχολεί κατ έξοχη επαγγελματίες του κλάδου αλλά αναπτύσσεται και διατηρείτε και απο ανθρώπους που συνοδευτικά - παραλλήλως κινούνται μαζί του.
Η πρώτη και η τελευταία εντυπωση που κρατάμε απο τις διακοπές μας είναι το αεροδρόμιο που φτάνουμε ή φεύγουμε, το ξενοδοχείο που διαμένουμε και βέβαια το ταξί και ο ταξιτζής που μας μεταφέρει στον προορισμό μας φτάνοντας σε μια χώρα.

Το χαμόγελο του, οι ξένες γλώσσες που μιλάει, το καθαρό αυτοκίνητο που μπορεί να του παρέχει ανέσεις, ασφάλεια και πρωτίστως όμορφο κλίμα απο άποψη συζήτησης και ξενάγησης κατά την διάρκεια της μεταφοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ


Μας παρέλαβαν από τον Γιάννη στις διακοπές μας στην Κρήτη στις 26 Ιουνίου. Είχε το πιο εκπληκτικό και ενημερωτική διαδρομή. Ο Γιάννης είναι μια απόλαυση και ένα σιντριβάνι της τοπικής γνώσης. Μας είπε σχετικά με την τοπική ιστορία και κουλτούρα και μας έδωσαν μερικές φανταστικές συμβουλές σχετικά με τα οποία το ντόπιο φαγητό που μπορείτε να δοκιμάσετε. Και κοινόχρηστο πολλά αστεία και γέλια μαζί μας. Ήμασταν τόσο εντυπωσιασμένοι, αποφασίσαμε να κλείσουμε ταξί στο αεροδρόμιο του 28ου. Και έμπειρους ξανά, μια καταπληκτική διαδρομή με ένα εκπληκτικό άτομο. Θα ήθελα να συστήσω τη Σητεία τα ταξί στο αεροδρόμιο σε κανέναν. Και θα επιστρέψουμε τον χρησιμοποιείτε ξανά την επόμενη φορά που θα επιστρέψετε. Σας ευχαριστώ για μια εξαιρετική αρχή και τέλος για τις διακοπές μας!



Πήγα στην Κρήτη τις διακοπές το περασμένο καλοκαίρι και μια εταιρεία που πραγματοποιεί μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο κρατήθηκε για τις ημέρες που χρειαζόμουν τις μεταφορές μου. Έτσι συνιστούσαν την υπηρεσία "Σητεία Ταξί". Είχα μια γρήγορη on-line έρευνα και βρήκα εύκολα την ιστοσελίδα τους, την οποία βρήκα εμπιστοσύνη και φιλόξενη, γι 'αυτό έστειλα e-mail. Ο κ. Soldatos επανήλθε σε μένα σύντομα, γι 'αυτό συζητήσαμε τις ανάγκες μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορώ να σας πω ότι είχαμε 2 μεγάλες και 1 μικρές αποσκευές, ένα καροτσάκι για το μωρό μας και του ζητήσαμε ένα κάθισμα αυτοκινήτου μωρού.
Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, ο κ. Soldatos μας καλωσόρισε. Εγώ, ο σύντροφός μου και το μωρό μας με ένα μεγάλο φιλικό χαμόγελο! Στο δρόμο προς τον πρώτο μου προορισμό, παρατήρησα ότι ο κ. Σολδάτος ήταν πολύ επαγγελματικός, φιλικός και θετικός, πρόθυμος να μας κάνει να απολαύσουμε το δρόμο προς το χωριό Λιθίνες. Ο πρόθυμος να μας υπηρετήσει ήρθε από την καρδιά του! Ήμουν ευχαριστημένος με αυτό γιατί ήταν αυτό που περίμενα από τους ανθρώπους της Κρήτης. Ο κ. Soldatos κάνει επίσης ξεναγήσεις! Ήταν ένα ευχάριστο ταξίδι κάθε φορά, γιατί εξηγούσε την ιστορία από κάθε τόπο που περάσαμε και πραγματικά μας άρεσε πολύ! Μας συνέστησε επίσης σε ένα ξενοδοχείο στο Ηράκλειο να μείνουμε εκεί για μια νύχτα και ήταν καθαρό και όχι ακριβά.
Σίγουρα θα συνιστούσα τις υπηρεσίες του και σίγουρα θα επικοινωνήσω μαζί του ξανά !!!




Ο Γιάννης παρείχε εξαιρετικές υπηρεσίες στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Κρήτη. Ήταν πολύ πεπειραμένοι και έδωσε πολύ καλές προτάσεις για πράγματα που μπορείτε να δείτε και να φάτε κλπ. από τη στιγμή που κλείσαμε αυτόν μέχρις ότου φτάσαμε σπίτι ανέφερε ανακοινώνονται τακτικά πάντα διασφαλίζοντας ότι ήμασταν ευχαριστημένοι και επίγνωση του τι συνέβαινε. . . . και του ταξί έχει ασύρματη σύνδεση! Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.


Οι τοπικές γνώσεις ασύγκριτες, και ορισμένες παίζει μουσική σας! Η μέγιστη χωρητικότητα βρεφικών κρεβατιών σε ένα ασφαλές ταξί, δεν θα μπορούσα να το συστήσω αρκετά μαζί του. Σας ευχαριστώ για μια μεγάλη εκδρομή

Post Top Ad

.............