Μουσικό Φεστιβάλ Casa dei Mezzo από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Μουσικό Φεστιβάλ Casa dei Mezzo από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου

Αστέρες της διεθνούς μουσικής σκηνής φιλοξενεί το Μουσικό Φεστιβάλ Casa dei Mezzo που, φέτος, είναι αφιερωμένο στη μουσική μπαρόκ.
Στο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22  έως τις 25 Ιουνίου στο Μακρύ Γιαλό, θα λάβουν μέρος καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως οι Armoniosa Baroque Ensemble και ο βιολιστής Gennaro Cardaropoli από την Ιταλία, ο πιανίστας  Tarek Al-Shubbak από την Ισπανία, ο κιθαρίστας Χρόνης Κουτσουμπίδης από την Ελλάδα, η φλαουτίστρια μπαρόκ Ingeborg Christophersen και η mezzo σοπράνο Hege Hoisæter από τη Νορβηγία, καθώς και ο βαρύτονος Hubert Wild από τη Γερμανία.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου με τρεις τοπικές χορωδίες που θα ερμηνεύσουν γνωστές μελωδίες σ΄ ένα ιδιαίτερο κονσέρτο, που θα πραγματοποιηθεί στο Λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού, από το Δήμο Ιεράπετρας.
Θα εμφανιστούν η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας, υπό τη διεύθυνση της Τζένης Φραγκούλη, η Χορωδία Σητείας υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Παπαδάκη και η Χορωδία της Σχολής Φραγκίσκος Λεονταρίτης Μακρύ Γιαλού, υπό τη διεύθυνση της Δέσποινας Παντελη και με τη συμμετοχή του Σήφη Σητειακού στη λύρα.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Casa dei Mezzo αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για το Μακρύ Γιαλό και είναι το μοναδικό φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στην Κρήτη.
Αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ επιστρέφει στη μεσαιωνική βενετσιάνικη Villa de Mezzo στην Ετιά, με την υποστήριξη του Δήμου Σητείας, για ένα μεσημεριανό κονσέρτο, στις 1 μ.μ. το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου το περιβάλλον σε συνδυασμό με τη μουσική θα «συνθέσουν» μια μοναδική για όσους το παρακολουθήσουν εμπειρία.
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ τα κονσέρτα θα πραγματοποιηθούν στο Casa dei Mezzo, με ώρα έναρξης 9 μ.μ. και είσοδο 20 ευρώ.
Το πρόγραμμα αναλυτικά βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο www.casadeimezzo.com

Μουσικό Φεστιβάλ Casa dei Mezzo από τις 22  έως τις 25 Ιουνίου 

Post Top Ad

.............