Έρχεται το Aegean Arts φεστιβάλ απο 4 έως 12 Ιουλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Έρχεται το Aegean Arts φεστιβάλ απο 4 έως 12 Ιουλίου


Το Aegean Arts φεστιβάλ είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα χάρη σε μια ομάδα ξεχωριστών ανθρώπων. Ένα διεθνές φεστιβάλ που ταξιδεύει στην ενδοχώρα της Κρήτης δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά και τα μυστικά του υπέροχου αυτού νησιού μέσα από τη μουσική και την τέχνη.

Ένα φεστιβάλ που αγκαλιάζει νέα ταλέντα, δίνοντας τους συγχρόνως την ευκαιρία να μοιραστούν την αγάπη τους για τη μουσική και την τέχνη με νέους που ζουν μακριά από τις πόλεις.



Με το σκεπτικό ότι η επιστήμη και η τέχνη συμβαδίζουν, από τη φετινή χρονιά δίνουμε τη σκυτάλη και σε νέους επιστήμονες. Ανυπομονούμε να μας εμπλουτίσουν με τις γνώσεις τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα. Είναι γνωστό ότι από μικρές ηλικίες διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και η εικόνα των παιδιών για την κοινωνία. Για το λόγο αυτό, ξεκινάμε τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, καθώς και μια σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών εκδηλώσεων, όπου παιδιά μικρής (και μεγάλης!) ηλικίας θα μπορούν να συμμετάσχουν.

Ευχαριστούμε ειλικρινά όλους τους φορείς που συνεχίζουν να μας στηρίζουν, ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες και τα νέα παιδιά. Είναι τιμή να συνεργαζόμαστε από κοινού με τόσο σπουδαίους νεαρούς καλλιτέχνες για αυτό τον ιερό σκοπό. Το καλλιτεχνικό τους 'φως' είναι ψυχική ανάταση, ελπίδα και κουράγιο για όλους, και με μεγάλη χαρά τους καλωσορίζουμε στην Κρήτη.

Οι εποχές είναι δύσκολες και τα εμπόδια τεράστια, όμως για άλλη μια χρονιά τα καταφέραμε.



Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγουν oι Γιώργος Ανδρέου και Γιώργος Καζαντζής, δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και δημιουργούς της εποχής μας. Οι συνθέσεις τους έχουν "ντύσει" κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και έχουν αποτελέσει ρεπερτόριο συναυλιών. Έχουν συμμετάσχει σε κοινωφελείς και εθελοντικές δράσεις, καθώς και σε συνεργασίες γύρω από την ελληνική μουσική και το ελληνικό τραγούδι. Μας υπόσχονται μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη με το άρωμα των συνθέσεών τους, με σημαντικά ποιητικά κείμενα που έχουν μελοποιήσει. Τα έργα θα ερμηνεύσει η Κορίνα Λεγάκη, μια σημαντική Κρητικιά ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς με πολλές ποιοτικές μουσικές συνεργασίες και δίσκους.


Η Ιατρική των Παραστατικών Τεχνών είναι ένα νέο πεδίο γνώσης της Ιατρικής που έχει ως αντικείμενο τη θεραπεία των καλλιτεχνών, όπως μυοσκελετικών παθήσεων, νευρολογικών παθήσεων, ψυχολογικών προβλημάτων, κόπωσης και πόνου. Εδώ και 6 χρόνια στο Λονδίνο, γιατροί, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι κτλ μετεκπαιδεύονται στο μοναδικό στον κόσμο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ιατρικών Παραστατικών Τεχνών. Η συνεργασία και ο ανοιχτός διάλογος με τους καλλιτέχνες έχει μεγάλη σημασία, και αυτός είναι ο λογος που παρουσιάζουμε αυτό το θέμα στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ. Η επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος κ.Τρούλη θα μας παρουσιάσει την έρευνα σχετικά με τη θεραπεία αυτών των παθήσεων, αλλά και την πρόληψή τους προκειμένου να μην απειλείται η καριέρα του καλλιτέχνη. 
Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου με τον Μάνο Κιτσικόπουλο. Οι επιτυχίες και σπουδαίες διακρίσεις του είναι συνεχείς, όπως η πρόσφατη βράβευσή του με το Βραβείο Ε. Μυκονίου από την Ακαδημία Αθηνών. Ο κ.Κιτσικόπουλος είναι κάτοχος Διπλώματος από τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου. Θα μας παρουσιάσει τις “Μεταβάσεις”, ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα επικεντρωμένα στα παιδιά, κλασικά έργα των J.S. Bach, L.v. Beethoven και F. Chopin, που θα συνομιλούν με συνθέσεις των Chick Corea και Arvo Pärt. Κεντρικός πυρήνας του ρεσιτάλ θα αποτελέσει το δίπολο: η αρχή και το τέλος της ζωής. Η παιδικότητα και αθωότητα διαδέχονται την ωριμότητα και το θάνατο ή ακόμα και την αναγέννηση, αναδεικνύοντας την κυκλικότητα της ύπαρξης.




Μουσικου δωματίου και ρεσιτάλ πιάνου με τους Petar Dimοv Βουλγαρία,πιάνο.Ozlem Celik, Τουρκία -κλαρινέτο,Lysianne Chen,Ταίβάν- Πιάνο και Charlotte Schoeters,Βέλγιο -Σοπράνο 
Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε από κοντά το ταλέντο τεσσάρων νέων μουσικών που διαπρέπουν στις πιο σημαντικές αίθουσες του κόσμου. Θα μας ταξιδέψουν με μουσική σημαντικών συνθετών όπως το Sechs- Deutsche Lieder για σοπράνο, κλαρινέτο και πιάνο του L.Sphor Op. 103, 5 Mélodies populaires grecques του Μ.Ravel και τα 24 πρελούδια για πιάνο του F.Chopin.

http://www.talent-unlimited.org.uk/

http://www.charlotteschoeters.com/  
http://www.ozlemcelik.org/
http://www.lysiannechen.com/
http://www.sensemblemusic.com/



Η επιστήμονας, μουσικολόγος, μουσικοπαιδαγωγός και τρομπετίστα Δέσποινα Σκανδαλάκη παρουσιάζει την έρευνά της για τη μουσική ανάπτυξη κατά το εμβρυικό στάδιο και μας εξηγεί τη σπουδαιότητα των ακουστικών προσλήψεων κατά την ενδομήτρια περίοδο. Στο δέυτερο μέρος θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε μια πρωτότυπη μουσικοπαρουσίαση από τον Can Okan (Τουρκία), ένας νέος διεθνώς διακεριμένος μαέστρος και πιανίστας που θεωρείται από τους καλύτερους πιανίστες της γενιάς του.  


Συνάντηση με δύο νέους σπουδαίους δημιουργούς από διαφορετικούς χώρους της τέχνης. Στο πρώτο μέρος της βραδιάς η Δρ. Μαρία Χναράκη, εθνομουσικολόγος, λαογράφος, πολιτισμικός ανθρωπολόγος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Drexel (Φιλαδέλφεια-ΗΠΑ), συνομιλεί με την νέα Θεσσαλονικιά συγγραφέα Κάλλια Παπάδάκη. Θα παρουσιάσουν το βιβλίο της κ.Παπαδάκη, που πρόσφατα απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2017. Στο δεύτερο μέρος, η 12 φορές διεθνώς βραβευμένη πιανίστρια Λιθουανής καταγωγής Karolina Pancernaite, θα μας ταξιδέψει μουσικά με αγαπημένα έργα του Franz Liszt.
http://www.biblionet.gr/book/202339/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7,_%CE%9A%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CE%94%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82



Δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: ζωγραφική, face painting και πολλά άλλα, για μικρούς και μεγάλους.

18.00 Children’s theatre / Παιδικό Θέατρο
18.15 Short prize- winning film - “Hear Me”/ Προβολή βραβευμένης ταινίας “Άκουσέ με”
   
19.00 Book presentation by Christos Konstandoudakis / Παρουσίαση βιβλίου “Η Μάγισσα η Aνάποδη” του Χρήστου Κωνσταντουδάκη
19.30 Children’s concert / Συναυλία μικρών μαθητών ωδείων και μη.
All children of any levels are welcome to participate. Applications indicating the name, age, and instrument should be sent to aegeanarts@gmail.com. Application deadline is July 1st, 2017.
Εάν το παιδί/μαθητής(τριά) σας αγαπάει τη μουσική, ξέρει να παίζει ένα μικρό κομμάτι σε οποιοδήποτε μουσικό όργανο, και θέλει να συμμετάσχει, δηλώστε συμμετοχή με το όνομα, ηλικία και όργανο του συμμετέχοντα στο aegeanarts@gmail.com. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Ιουλίου 2017.



Έχοντας αναγνωρισθεί ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς Βρετανούς πιανίστες της γενιάς του, και με τη φήμη του να μεγαλώνει διαρκώς λόγω της τόλμης και μαχητικότητάς του να εξερευνεί το άγνωστο πιανιστικό ρεπερτόριο, ο Mark Viner, πρώτος νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Alkan-Zimmerman το 2012, και πρόσφατα εκλεγμένος Πρόεδρος του Alkan Society του Ηνωμένου Βασιλείου θα παρουσιάσει ένα άκρως απαιτητικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τις 12 Σπουδές του Alkan, Νυχτερινά του Chopin, και το Grand Fantasie του Liszt.


ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο πιάνου (προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Ιουλίου 2017) με το διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα και εκλεγμένο Πρόεδρο του Alkan Society στην Αγγλία, Mark Viner. . Για περισσσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο aegeanarts@gmail.com 


Ο διεθνώς διακεκριμένος μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας Αθηνών, Γιώργος Πέτρου, η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Αθηνών (ENA) και η διεθνώς πολυβραβευμένη Ηρακλειώτισσα πιανίστα και ιατρός Μαριάννα Καψετάκη, παρουσιάζουν ένα σπουδαίο πρόγραμμα που περιλαμβάνει το “Αυτοκρατορικό” Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του L.v.Beethoven.

https://en.wikipedia.org/wiki/George_Petrou



Τρίτη 11 Ιουλίου στις 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος Ηρακλείου. “Pollen, Sowing the Seeds of Music” με τους Ιωάννη Ποταμούση, Γιάννη Γεωργιάδη, Μυρτώ Γεωργιάδου, Λίλυ Δάκα και Θεανώ Σακαλίδου 

Μια γιορτή φιλίας και σύμπραξης σπουδαίων μουσικών και εκπαιδευτικών με το διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα, παιδαγωγό και ιδρυτή-επικεφαλή του οργανισμού “Pollen Spreading Music” των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ιωάννη Ποταμούση. Μαζί του ο βιρτουόζος βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης, η Ηρακλειώτισσα σοπράνο Μυρτώ Γεωργιάδου, η πιανίστα και υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου Λίλυ Δάκα, σε ένα πρόγραμμα από σονάτες, χορούς και τραγούδια. Την ίδια βραδιά θα εμφανιστεί και η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Θεανώ Σακαλίδου, που πρόσφατα κέρδισε υποτροφία για να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές στο Berklee College της Αμερικής. Μια πρωτότυπη βραδιά προς τιμήν καθηγητών που υπό δύσκολες συνθήκες προσφέρουν γνώση, στήριξη και αγάπη στους μαθητές τους εντός και εκτός συνόρων.



ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο πιάνου (προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 8 Ιουλίου 2017) με το διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Ιωάννη Ποταμούση (http://www.ioannispotamousis.com/). Για περισσσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο aegeanarts@gmail.com


O Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει τη νέα του σύνθεση “Ερωτόκριτος”, το αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας. Ένας κύκλος τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη βασισμένα στην πρωτότυπη έμμετρη ποιητική μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου. Τρεις νέοι καταξιωμένοι στο είδος τους ερμηνευτές, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η Ελένη Δημοπούλου και η Μέλα Γεροφώτη, με το συνθέτη στο πιάνο και ως αφηγητή, θα παρουσιάσουν μοναδικά αυτό το αθάνατο αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας, επιχειρώντας μια πρωτοποριακή και αιρετική μουσική προσέγγιση του διάσημου κλασικού έργου, το οποίο γράφτηκε τέσσερις αιώνες πριν


Έρχεται το Aegean Arts φεστιβάλ απο 4 έως 12 Ιουλίου

Post Top Ad

.............