Ηρθε το καλοκαίρι και ξεκινάνε και φέτος κάθε Τετάρτη οι κρητικές βραδιές στο χωριό Μοχός του δήμου Χερσονήσου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ηρθε το καλοκαίρι και ξεκινάνε και φέτος κάθε Τετάρτη οι κρητικές βραδιές στο χωριό Μοχός του δήμου Χερσονήσου


Ηρθε το καλοκαίρι και ξεκινάνε οι τουριστικές βραδιές στο χωριό Μοχός  του Νομού Ηρακλείου.
Κάθε Τετάρτη στην όμορφη πλατεία του χωριού τουρίστες απο τις περιοχές της Σταλίδας, Μαλλίων, και Χερσονήσου έρχονται στον Μοχό όπου διασκεδάζουν με κρητική μουσική αλλά και με διαχρονική  Ελληνιική λαική μουσική.
Ολα τα καταστήματα της πλατείας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σερβίροντας φαγητό και άφθονο κρασί, για κάθε βαλάντιο.
Με Παραδοσιακές στολές οι χορευτές παίρνουν απο το χέρι τους τουρίστες μαθαίνοντας τους να χορεύουν, να τραγουδούν.


Ηρθε το καλοκαίρι και στην Κρήτη το ζούμε και το απολαμβάνουμε στην κάθε του στιγμή μέρα και νύχτα.
 Στο χωριό Μοχός του δήμου Χερσονήσου ξεκινησαν οι κρητικές βραδιές που πλέον έχουν γίνει θεσμός.
Κάθε Τετάρτη βράδυ στην όμορφη πλατεία του χωριού το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Μοχού Η ΠΡΟΟΔΟΣ με το την συνδρομή έμπειρων μουσικών καλλιτεχνών παρουσσιάζει έναα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με ηχοχρώματα, ακούσματα, και χορούς του τόπου μας με σεβασμό στα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση , αλλα΄και διασκέδαση με διαχρονική λαική μουσική που μυρίζει Ελλάδα.



Πλήθος τουριστών απο τις περιοχές της Σταλίδας, των Μαλίων και της Χερσονήσου  μαζί με ντόπιους απολαμβάνουν το πολύ όμορφο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται , και τις υπηρεσίες των καταστημάτων εστίασης που προσφέρουν κρητικά εδέσματα και άφθονο κρασί.
Χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές παίρνουν απο το χέρι τους επισκέπτες μαθαίνοντας τους να χορεύουν, να τραγουδούν και να νιώσουν την κρητική κουλτούρα μέσα απο μια μικρή μικρογραφία ενός ελληνικού παραδοσιακού γλεντιού.




Πρωτεργάτες σε αυτή την όμορφη προσπάθεια είναι το Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου Μοχού Η ΠΡΟΟΔΟΣ, οι χοροδιδάσκαλοι  Γιάννης Στιβακτάκης και Μαρίαα Μαργιολάκη, οι χορευτές που πλαισιώνουν μαζί τους την ομάδα, Ανυφαντάκη Ειρήνη, Κρητικάακη Παρασκευή, Παπουτσάκη Ιωάννα, Διαμαντάκης Γιώργος, Διαμαντάκης Σοφοκλής, Παπουτσάκης Γιώργος, και πολλά μικρά παιδιά μαθητές - χορευτές του που συμμετέχουν στην βραδιά.




Κάθε Τετάρτη βράδυ ανηφορίζουμε στο Μοχό για να ζήσουμε και να συμμετάσχουμε απο κοντά  σε κρητικές βραδιές ντυμένες με χρώματα και αρώματα, με γελυσεις και με φιλοξενεία.























Post Top Ad

.............