Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη στο Αργυράκειο Μουσείο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση στη μνήμη του Αλέκου Παναγούλη στο Αργυράκειο Μουσείο

Με αφορμή την συμπλήρωση 41 ετών από τον θάνατό του, διοργανώθηκε από το Δήμο Χερσονήσου και το Αργυράκειο Μουσείο επετειακή εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου και ασυμβίβαστου ως το τέλος της σύντομης ζωής του, αγωνιστή της ελευθερίας Αλέκου Παναγούλη παρουσία του Αρχιεπισκόπου μας κ. Ειρηναίου.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  από τον Δήμο Χερσονήσου, σε συνεργασία με το ΑΡΓΥΡΆΚΕΙΟ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, στην Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου, εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 41 χρόνων από το θάνατο του Αλέκου Παναγούλη.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κρήτης Ειρηναίου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ειρηναίος, ο δήμαρχος Χερσονήσου κος Μαστοράκης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κος Σέγκος, ο πρόεδρος του Αργυράκειου Εθνολογικού Μουσείου κος Αργυράκης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος και υποστράτηγος εν αποστρατεία κος Χρηστάκης.




Ακολούθησε τρισάγιο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ειρηναίο, στο Αργυράκειο μουσείο παρουσία πλήθος κόσμου!




Ο Γιαννης Αργυρακης γιός του ιδρυτή του Μουσείου μετα το πέρας της επιμνημόσυνη δέησης ξενάγησε τους εκπροσωπους της Εκκλησιας,Περιφέρειας,Δήμου,φορεων στο μουσείο με τα χιλιάδες εντυπωσιακά εκθέματα,ευχαριστώντας επιςης θερμα τον Δήμο Χερσονήσου για την συνδιοργάνωση της επετειακής εκδήλωσης οπως επιςης και ολους τους παριστάμενους.

Τα μηνύματα της εκδήλωση είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ για την πορεία της Πατρίδας μας, ενώ η ζωή του Αλέκου Παναγούλη παράδειγμα για όλους μας.




Ο Επικεφαλής της Σύμπραξης ενεργών πολιτών Χερσονήσου κύριος Γιάννης Σέγκος ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο Φέισμπουκ φωτογραφικό υλικό 




Η Ελευθερία και η Δημοκρατία είναι τελικά δύο έννοιες πάντα επίκαιρες και τις οποίες πάντα θα βρίσκονται Ήρωες να υπηρετούν!!! Αυτό έκαναν οι Ήρωες του '40 τη μνήμη των οποίων διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού η οικογένεια Αργυράκη στην Επισκοπή με το Αργυράκειο Εθνολογικό Μουσείο στο οποίο βρίσκεται ακόμα ένα ανεκτίμητο τεκμήριο και κειμήλιο της νεότερης ιστορίας μας: το αυτοκίνητο με το οποίο ουσιαστικά δολοφονήθηκε ο Ήρωας της Δημοκρατίας και των ιδεωδών της, ο Αλέκος Παναγούλης την Πρωτομαγιά του 1976.

















Post Top Ad

.............