Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως, που μεταφέρθηκε με ειδική πτήση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
Αμέσως μετά το Άγιο Φως αναχωρεί με αεροσκάφη σε 17 προορισμούς, σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
«Το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη» ευχήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο κ. Αμανατίδης είπε ακόμη ότι «αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με "άλλοθι" τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο».

Η αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και από εκεί αναχώρησε για την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄. Ακολούθως η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελλάδας.
Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.
Πηγή: in.gr

Post Top Ad

.............