Πασχαλινή φιλανθρωπική αγορά από το Λύκειο Ελληνίδων Αγ. Νικολάου αύριο Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Πασχαλινή φιλανθρωπική αγορά από το Λύκειο Ελληνίδων Αγ. Νικολάου αύριο Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου

Πασχαλινή μεγάλη φιλανθρωπική αγορά διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου το Σάββατο και την Κυριακή των Βαϊων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου. Συμπράττει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Αλλοδαπών Αγ. Νικολάου –INCO.
Το Λύκειο των Ελληνίδων  Αγ. Νικολάου, για τρίτη συνεχή χρονιά  διοργανώνει Πασχαλινή φιλανθρωπική αγορά, με έργα τέχνης και άλλες χειροποίητες κατασκευές φίλων και συμπολιτών, όπου συγχρόνως θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις με ευχάριστα ‘’παιχνίδια’’ και μια μεγάλη λαχειοφόρος αγορά. Τα έσοδα όλα θα προσφερθούν και φέτος για κοινωνικό σκοπό.
Πέρυσι αγοράστηκαν δυο σημαντικά μηχανήματα, για την Παιδιατρική και Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου μας, αξίας 4.500 €. Τα φετινά έσοδα θα διατεθούν επίσης για ιατρικό εξοπλισμό του  Νοσοκομείου.

Αυτήν την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, περίοδο κατάνυξης, περισυλλογής και προσευχής, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δώσουμε το μήνυμα μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας, πως εκεί που η αδιαφορία αναζητά δικαιολογίες, το αληθινό ενδιαφέρον βρίσκει λύσεις.
Η κρίση μπορεί να αποτελέσει για όλους μας μια ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό των στόχων και των προτεραιοτήτων μας στη ζωή. Είναι σημαντικό να  αναρωτηθούμε τι είναι πιο σημαντικό για εμάς τελικά σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε. Είναι άραγε πιο σημαντικό ένα επιπλέον αυτοκίνητο, ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο, ένα ακόμη ρούχο, ή είναι πιο σημαντική η υγεία μας, η οικογένεια μας, ο χρόνος που περνάμε μαζί με δικούς μας ανθρώπους;
Η λέξη κλειδί είναι η προσαρμοστικότητα. Να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της κάθε στιγμής. Να επιστρέψουμε στις ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις και να καλλιεργήσουμε την επικοινωνία με τους γύρω μας, μέσα από το σεβασμό, την κατανόηση, την αλληλεγγύη, αξίες που προάγουν την κοινωνική συνοχή και προσφέρουν τη δυνατότητα συνειδητοποίησης του βαθύτερου νοήματος της ζωής,  μέσα από την ουσιαστική ανθρώπινη επικοινωνία και την εθελούσια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Το Λύκειο των Ελληνίδων  εκφράζει το κοινωνικό του πρόσωπο, στηριζόμενο πάντα στην εθελοντική προσφορά των μελών του, στάση που ο συγκεκριμένος πολιτιστικός φορέας έχει επανειλημμένως  κρατήσει και σε άλλες, δυστυχώς δραματικές για την πατρίδα μας εποχές, στα εκατό και πλέον χρόνια της ζωής του.
Η προσφορά μέσα από τον  Εθελοντισμό αφορά όλους τους ανθρώπους που νοιάζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους, που αντιλαμβάνονται ότι αποτελούν μέρος αυτού του κόσμου, μέρος των προβλημάτων του και γι′ αυτό μέρος της λύσης τους. Υπάρχουν απλές καθημερινές πράξεις και ενέργειες που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου σήμερα, ενός καλύτερου αύριο και κατά συνέπεια ενός καλύτερου κόσμου. Εμείς πιστεύουμε πως ο Εθελοντισμός αποτελεί τον πυρήνα της δημοκρατίας, είναι δείκτης πολιτισμού και ο νοητός άξονας ενός κόσμου, πιο ανθρώπινου και πιο δίκαιου γι′ αυτό υποστηρίζουμε και ενισχύουμε τον Εθελοντισμό ως στάση ζωής!!!
Σας καλούμε όλους αυτό το διήμερο να συντρέξουμε και να επιτύχουμε και τον φετινό στόχο μας. Μας αφορά όλους.
Το ωράριο λειτουργίας της πασχαλινής αγοράς μας, θα είναι και για τις δύο ημέρες 10-2 το πρωί και 5-8 το απόγευμα και η δράση θα στεγαστεί στην αίθουσα του ΛτΕ , Κων. Σφακιανάκη 9 κοντά στον ΟΤΕ.
Επίσημη έναρξη Σάββατο 8 Απριλίου 6.30 μ.μ. παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γερασίμου
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Το Δ.Σ. — Οι συμμετέχοντες εκθέτες– Οι εθελοντές

Post Top Ad

.............