26 κόκκινους κάδους για ρουχισμό παρέλαβε ο δήμος Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

26 κόκκινους κάδους για ρουχισμό παρέλαβε ο δήμος Χανίων


Μετά τους μπλε (χαρτί-πλαστικό, αλουμίνιου), τους κίτρινους (γυαλί), τους καφέ (οργανικά απορρίμματα), παρελήφθησαν από τη ΔΕΔΙΣΑ και θα τοποθετηθούν μέχρι τα τέλη του Μαρτίου οι κόκκινοι κάδοι για την ανακύκλωση παλιών και άχρηστων ειδών ρουχισμού!
Xθες το πρωί η ΔΕΔΙΣΑ παρέλαβε τους πρώτους 26 κόκκινους κάδους, εντός 10 ημερών θα παραλάβει άλλους 26 που θα τους αναπτύξει σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στην πόλη των Χανίων και στον Πλατανιά.


«Παραλάβαμε 26 από τους 52 κάδους που αφορούν την ανακύκλωση ειδών ρουχισμού. Μιλάμε για ρούχα που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν γιατί είναι φθαρμένα καθώς ο στόχος μας θα πρέπει να είναι τα καλά ρούχα να δίνονται σε πολίτες και δομές κοινωνικές που το έχουν ανάγκη» δηλώνει στα «Χ.Ν.» ο κ. Κ. Πατεράκης διευθυντής του Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης.
Σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη πλέον οι πολίτες και οι κάτοικοι των Χανίων έχουν τη δυνατότητα  μέσω των κόκκινων κάδων «να δίνουν τα παλιά τους ρούχα  και να μην τα πετάνε στους πράσινους κάδους και να καταλήγουν στο χώρο υγειονομικής ταφής. Πλέον τα ρούχα θα συγκεντρώνονται θα επεξεργάζονται και θα επαναχρησιμοποιούνται τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκαν για άλλα πράγματα  Σε συνεργασία με το Δήμο έχουμε οριοθετήσει τις περιοχές που θα τοποθετηθούν, θα πάνε και 4 κάδοι στο Δήμο Πλατανιά και εκτιμώ ότι μέχρι τέλος του Μαρτίου θα έχουν αναπτυχθεί και θα είναι σε λειτουργία το όλο σύστημα. Την αποκομιδή   την έχει αναλάβει εξωτερικός συνεργάτης καθώς η ΔΕΔΙΣΑ έχει αναλάβει οργανωτικό ρόλο στην προσπάθεια ».
Αναφορικά με τα σημεία όπου θα μπουν οι κάδοι έχουν επιλεγεί σημεία όπου ο πολίτης θα μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητο του και να βγάζει από αυτό  τα ρούχα που θα θέλει να πετάξει για ανακύκλωση.




Post Top Ad

.............