1η ορειβατική συνάντηση στην Ανατολή Ιεράπετρας, την Κυριακή 26 Μαρτίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

1η ορειβατική συνάντηση στην Ανατολή Ιεράπετρας, την Κυριακή 26 Μαρτίου

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου συμμετέχει στην πρώτη ορειβατική συνάντηση στην Ανατολή Ιεράπετρας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος  Ανατολής σε συνεργασία με τους Ορειβατικούς Συλλόγους του νομού Λασιθίου και την υποστήριξη του Δήμου Ιεράπετρας. Η διοργάνωση περιλαμβάνει διαδρομές με θρησκευτικό, ιστορικό, φυσιολατρικό, παραδοσιακό και γευσιγνωστικό ενδιαφέρον και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Λασιθίου, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας.



       
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρωί της Κυριακής συνάντηση στην διακλάδωση του επαρχιακού δρόμου Καλογέροι-Ανατολή. Στις 9:30 περίπου ξεκινά πεζοπορία από  κατηφορικό μονοπάτι προς τα ‘Επάνω Καρκάσια’, όπου υπάρχει παλαιό βυζαντινό μοναστήρι του 12ου αιώνα.
Στη συνέχεια περπάτημε προς το γραφικό χωριό και στις 11:00 περίπου συνάντηση στο δημοτικό σχολείο, και υποδοχή με κεράσματα από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολής.
Μετά από μια ώρα πεζοπορία προς στην κορυφή ‘Τίμιος Σταυρός’, από παλιό μονοπάτι. Στις 14:00 αναχώρηση για ‘Δρυγιές’ και στο παραδοσιακό ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, για πικ-νικ.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 
Από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 S/M Βασιλόπουλου), στις 8:30 το πρωί της Κυριακής. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ!!!
ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Στην περιοχή της Ανατολής με ιδιωτικά αυτοκίνητα.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: -1-
ΑΡΧΗΓΟΣ: Δ.Σ Συλλόγου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6948040401
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr)
1η ορειβατική συνάντηση στην Ανατολή Ιεράπετρας, την Κυριακή 26 Μαρτίου

Post Top Ad

.............