3 λόγοι γιατί οι Απόκριες στην Σητεία είναι διαφορετικές - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

3 λόγοι γιατί οι Απόκριες στην Σητεία είναι διαφορετικές

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Σητεία  με ένα ανεπανάληπτο τριήμερο δράσεων.



Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η «Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα». 
 «Μασκαρευτείτε και ελάτε να διασκεδάσετε και να χορέψετε με τους ξυλοπόδαρους, τον Μικι και την Μινι, να κεραστείτε στα μαγαζιά μας αλλά και να γευτείτε παραδοσιακές συνταγές και γλυκά από το Δ.Ι.Ε.Κ. Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών Σητείας, μουσική επιμέλεια DJ Θεόδουλος, 
Μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις από τα καταστήματα μόνο για εκείνη την βραδιά, από τις 7.00μ.μ. μέχρι και αργά το βράδυ».

Η  ανάγκη της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της εθελοντικής προσφοράς για κοινούς στόχους με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά και την ενδυνάμωση των σχέσεων της κοινωνίας.


Ξενοδοχεία, της πευρύτερης περιοχής της Σητείας φορούν τα γιορτινά τους και υποδέχονται τον κόσμο που θα επισκεφτεί την πόλη για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Ξεχωριστές νότες απο Ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους, με διαφορετικές φορεσιές, με την γεύση του χθές να παντρεύει το σήμερα.
Πραγματικά αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται αποκριάτικες εκδηλώσεις , γιορτές και καρναβάλια σε όλη την Ελλάδα , θεωρώ όμως ( Αποψη του γράφοντα - Αντώνης Γενναράκης ) ότι η εμπνεύσεις των διοργανωτών να παντρέψουν την ιστορία με την ενδυματολογική ερμηνεία των αποκρεών στην Σητεία είναι κάτι το διαφορετικό που θα πρέπει έστω για μια φορά ο καθένας μας να το δεί.



Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. θα ξεκινήσουν «Η (ΟΙ) Μουσική (οι) της φωτιάς… και η επιδρομή του Μπαρμπαρόσα». Τύμπανα, χάλκινα, και πυρσοί που τραγουδούν! Πλήθος μουσικών και χορευτών! Τα καζάνια και το νέκταρ της Ήτιδος (ρακόμελο). 

Ο πειρατής Μπαρμπαρόσα, ο τρόμος των επτά θαλασσών, λεηλάτησε την Σητεία και άλλες περιοχές και νομίζω πως οι υπεύθυνοι των εκδηλώσεων ένιωσαν πώς ήρθε η ώρα να πάρουν το αίμα τους ... πίσω !!!
1538 και η μεγάλη, γιορτή προς τιμή της Άνοιξης ξεκίνησε στην πόλη Ήτιδα. 
 Οι φωτιές άναψαν.. Οι κάτοικοι του κάστρου έφτιαξαν έναν μεγάλο κύκλο.. Μουσική ακούστηκε… 
Γυναίκες και άντρες εκστασιασμένοι άρχισαν έναν αργόσυρτο χορό.. Χέρια υψώθηκαν στον ουρανό.. «ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ!» Φώναξαν.
Ένας ξαφνικός, απροσδιόριστος και ανατριχιαστικός ήχος έσκισε τον αέρα..«ΤΥΜΠΑΝΑ» φώναξε ο Άρχοντας της πόλης... 
«ΠΟΛΕΜΟΣ!» φώναξε το πλήθος.. 
Σπάθες άστραψαν στο σκοτάδι…
Μία τρομαχτική σκιά κάλυψε την πύλη του κάστρου…

Πολλές – πολλές εκπλήξεις και κεράσματα κατά τη διάρκεια του δρώμενου.
Σημείο εκκίνησης Φρούριο Καζάρμα, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία της πόλης!

Την εκδήλωση θα κλείσει η μεγάλη συναυλία των ΓΚΑΓΚΑΝ!





Την καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση έχει ο Γιώργος Τσιχλάκης
 (Η ώρα της Θεονύμφης). 



Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το μεσημέρι συνεχίζουν μικροί και μεγάλοι με την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή  Στις 4.00 ι οι καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν από το Αρχαιολογικό μουσείο. Αμέσως μετά τη λήξη της καρναβαλικής παρέλασης, ξεκινάει ένα ξέφρενο υπαίθριο πάρτι στην οδό Ελ. Βενιζέλου με κοινή μουσική να ακούγεται απο όλα τα μαγαζιά και τους DJ , Θεόδουλος – Γιάννης Μαρκάκης – Makis Arakliotis -DIN DAM




Post Top Ad

.............