ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

11zon_created-GIF

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BF+%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B7
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ




cracked-2

Αρχικά χτυπάμε τις ελιές με ένα σφυράκι, προκείμενου να ανοίξουν λίγο, να "τσακιστούν". Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα βάζο και προσθέτουμε νερό, το οποίο αντικαθιστούμε ανά τρεις ημέρες, προσθέτοντας κάθε φορά μικρή ποσότητα ξινού. Επαναλαμβάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία 7-8 φορές.
Παρασκευάζουμε έπειτα μια ελαφριά άλμη, ανακατεύοντας νερό με λίγο ξινό και φέτες λεμονιού, τη ρίχνουμε σε ένα βάζο και προσθέτουμε τις ελιές.
Τέλος προσθέτουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει την επιφάνεια του βάζου, έτσι ώστε να μη χαλάσουν οι ελιές. Περιμένουμε μία βδομάδα και οι ελιές μας είναι έτοιμες.
Συστατικά:
Ελιές,
Νερό,
Ξινό,
Αλάτι,
Φέτες Λεμονιού

ELIES+PRASINES


Post Top Ad