Ο ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ή ΣΟΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΛΟΥΚΑ ΣΗΤΕΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ο ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ή ΣΟΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΛΟΥΚΑ ΣΗΤΕΙΑΣ




Στην περιοχή Ανάλουκα της Σητείας. τπάρχει ο εγκαταλελημένος πλέον οικισμός ΣΟΕ ή Dionysos Authentic Resort & Village όπου υπήρξε ένας πρότυπος οικισμός που δημιουργήθηκε με γνώμονα την ποιότητα και την καινοτομία στην εξυπηρέτηση των πελατών, όπως ήταν το σλόγκαν της εταιρείας.  Ο οικισμός «Διόνυσος», ο μόνος που έχει χτιστεί, αποτελούσε επί χρόνια τη βιτρίνα του ομίλου. 
Όμορφα δρομάκια,πολύχρωμες αυλές, ζεστές γειτονιές, βοήθησαν την ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων. Οι οργανωμένες δραστηριότητες που παρείχε το Dionysos Authentic Resort & Village δημιούργησαν μια πολύμορφη και ενδιαφέρουσα αλλά σύντομη πολιτιστική ζωή.

Με τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την υπόθεση η διευθυντική ομάδα του ομίλου, ο οικισμός αυτός παραμένει σήμερα σε μαρασμό. 





Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή στις 14 Ιουλίου του 2007.

Το 2006 έγιναν από τη «Νέο Περιβάλλον ΑΚΕΤΕ» μαζικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή ακινήτων (κατοικίες και καταστήματα) ιδιοκτησίας της στον οικισμό «Διόνυσος» σε «συμβολαιογραφικές τιμές» κάτω των 750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Δεδομένου ότι η εταιρία προ τριετίας είχε απορρίψει προσφορά για μαζική πώληση ακινήτων σε τιμή ανώτερη των 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, οι μικρομέτοχοι διατυπώνουν ερωτήματα μήπως αυτή η μεγάλη διαφορά μεταξύ συμβατικών και πραγματικών τιμών πώλησης υποκρύπτει ότι κάποιοι έχουν καρπωθεί για προσωπικούς λόγους τη διαφορά σε βάρος των μετόχων της εταιρείας. Οι πωλήσεις αυτές σταμάτησαν πολύ πρόσφατα, μετά τη δέσμευση από την Εφορία όλων των ακινήτων τής «Νέο Περιβάλλον ΑΚΕΤΕ» για χρέη της εταιρείας προς το Δημόσιο και προς ιδιώτες.










(Ελευθεροτυπία, 14/7/2007)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ



Post Top Ad

.............