-
Στην είσοδο του λιμανιού, εκεί που τελειώνει ο δυτικός μόλος, δεσπόζει ένα επιβλητικό φρούριο. Κατά τη Βενετοκρατ...
-
Το να κατάγεσαι από το Ηράκλειο σημαίνει Να βρίσκεις πάντα παρέα για καφέ, ακόμη κι αν κατεβαίνεις μόνος σου στο κέντρο. Να ξέρεις ότι...
-
Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου όπου απο τα θρανία του πέρασαν πολλοί μαθητές, και καθηγητές. Το σχολικό συγκρότημα της ο...
-
Η περιοχή του Καράβολα άρχισε να κατοικείται για πρώτη φορά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτες κατοικίες κατασκευάστηκαν ...
-
Α λλο ένα τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς μετράει η Κρήτη . Σήμερα το πρωί Κυριακής 24 Απριλίου στο κόμβο - καρμανιόλα του Σκαλανίου...
-
Ο Μανώλης Βάρδας, ο δάσκαλος από τον Άγιο Νικόλαο ζούσε ήρεμα….μέχρι η ζωή να του δείξει το σκληρό πρόσωπό της….Μέχρι η μοίρα να του...
-
Υπάρχει ακόμα Ανθρωπιά στις μέρες μας τ ο ήθος ευτυχώς δεν έχει εκλείψει και αυτό βλέπουμε κατά καιρούς να το αποδεικνύουν στην πράξη συμπ...
ΥΛΙΚΑ - ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ
1 κιλό σταφύλι σουλτανί
• 1 κιλό ζάχαρη
• 2-3 φυλλαράκια αμπερόριζα (Pelargonium odoratissimum)
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1. Aφαιρούμε τα κοτσάνια από τα σταφύλια που προηγουμένως έχουμε διαλέξει να είναι φρέσκα και σκληρά.
2. Τα πλένουμε και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη.
3. Τ’ αφήνουμε μία νύχτα να κατεβάσει υγράτο φρούτο και να διαλυθεί η ζάχαρη.
4. Την επομένη βράζουμε το γλυκό μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
5. Στο τέλος προσθέτουμε την αμπερόριζα, αφήνουμε να πάρει μία-δύο ακόμα βράσεις και κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά.
6. Όταν κρυώσει, το τοποθετούμε σε καθαρά βάζα και το αποθηκεύουμε.
ΠΗΓΗ: http://www.rethymnon.gr/