ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ φωτογραφίΖΩΝΤΑΣ το ΝΕΡΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ φωτογραφίΖΩΝΤΑΣ το ΝΕΡΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Να φωτίσει τη πολυδιάστατη υπόσταση του νερού, ως φυσικό και κοινωνικό αγαθό, αλλά και να ξυπνήσει στους θεατές μνήμες και βιώματα που θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, φιλοδοξεί η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “ΦωτογραφίΖΩΝΤΑΣ το ΝΕΡΟ” που εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).
H έκθεση, που έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, διοργανώνεται από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Εδεσσας – Γιαννιτσών, ως εθνικός συντονιστικός φορέας του Θεματικού Δικτύου Εκπαίδευσης “Νερό και βιώσιμη ανάπτυξη”, με συνδιοργανωτές τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων – Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων, τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Βάμου, την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων κ.ά.
Οπως επεσήμανε η υπεύθυνη λειτουργίας του Κ.Π.Ε. Εδεσσας – Γιαννιτσών, Σοφία Θεοδωρίδου, στόχος της έκθεσης είναι να κινητοποιήσει τον επισκέπτη να ταξιδέψει σε προσωπικά βιώματα και μνήμες ακολουθώντας τις διαδρομές του νερού και παράλληλα να αναλογιστεί την πολυδιάστατη “ταυτότητα” του νερού ως φυσικό, δημόσιο, πολιτιστικό, κοινωνικό, οικονομικό και αναντικατάστατο για τη ζωή αγαθό.
«Οι φωτογραφίες προέρχονται από δύο εργαστήρια φωτογραφίας τοπίου που υλοποιήσαμε στο Κ.Π.Ε. Εδεσσας στα οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και ερασιτέχνες φωτογράφοι. Σκοπός των σεμιναρίων ήταν οι συμμετέχοντες αφενός να βελτίωσαν τις φωτογραφικές τους δεξιότητες και αφετέρου να δουν τη φωτογραφία και την εικόνα ως παιδαγωγικό εργαλείο», εξήγησε η κα Θεοδωρίδου.
Τόνισε δε ότι οι μαθητές που θα επισκεφθούν την έκθεση θα συμπληρώσουν μια φόρμα ερωτήσεων όπου θα καταγράψουν εμπειρίες και βιώματα, επιθυμίες και ανάγκες σχετικά με το νερό: «Αυτό που θα καταγραφεί από τα παιδιά θα αποτελέσει τη βάση ώστε οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς να σχεδιάσουν ένα πολύμηνο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων, που θα κοιτάζει απόλυτα στοχευμένα στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα βιώματα του ατόμου και της ομάδας του».
Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε επίσης ότι στον κύκλο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν με πυρήνα την έκθεση φωτογραφίας περιλαμβάνεται ακόμα μια επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό τη θεματική ενημέρωσή τους για το νερό και την παιδαγωγική αξιοποίησή του. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του Κ.Α.Μ., στις 18 Οκτωβρίου, στις 5:30 το απόγευμα (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις Υπεύθυνες Σχ. Δραστηριοτήτων Π/θμιας και Δ/θμιας Χανίων καθώς υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετοχών 60 άτομα).
«Αξίζει να σημειώσουμε τέλος ότι αυτή την προσπάθεια την αγκάλιασαν σαν συνεργαζόμενοι φορείς όλες οι σχολικές δραστηριότητες των Νομών όλης της Κρήτης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και τα Κ.Π.Ε. Βάμου και Ιεράπετρας-Νεάπολης», ανέφερε η κα Θεοδωρίδου, ενώ καταλήγοντας ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συμβολή τους την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Αρετή Μαρματάκη και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, τη Διεύθυνση Α/βάθμιας και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Ελένη Καβαζίδου, τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ φωτογραφίΖΩΝΤΑΣ το ΝΕΡΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Post Top Ad

.............