ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ

Με το παρόν άρθρο έχουμε την υποχρέωση να τοποθετηθούμε σε Υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου όπου μας έστειλε ένα έγγραφο εξηγώντας μας με ευγενικό τρόπο αλλά και με δόσεις  - υπενθύμισης... ότι ένα άρθρο μας δεν είναι αρεστό ή καλλίτερα, ολοκληρωμένο και απαιτεί... την άμεση αντικατάσταση και διόρθωση του ειδάλλως θα προβεί στις νόμιμες διαδικασίες, δεδομένο ότι το έγγραφο που στάλθηκε κοινοποιήθηκε και στην νομική υπηρεσία του δήμου.
Με αφορμή το άρθρο για τις 15 τρισδιάστατες φωτογραφίες του Χάνδακα δημιουργήσαμε την δυσαρέσκεια αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου που σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία είχαν αναλάβει την παραγωγή και επίβλεψη μιας καταπληκτικής εφαρμογής. Πρόκειται για ενα μαγευτικό βίντεο που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο  μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του Ενετικού Ηρακλείου που έγινε στο πλαίσιο του έργου "Ηράκλειο...κάθε βήμα ένα ταξίδι στην Ιστορία".
Στην εφαρμογή ζωντανεύουν μνημεία που έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου ή έχουν περιέλθει σε άλλη χρήση.
Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας πόλης, μνημειακής και εντυπωσιακής, που συγκέντρωνε σύγχρονες για την εποχή της λειτουργίες μιας σύγχρονης για την εποχή της, και που δικαιολογημένα χαρακτηριζόταν ως το κέντρο του Βασιλείου της Κρήτης «Regno di Candia».


Πολύ ευγενικά στην κουβέντα μας με υπεύθυνο του δήμου Ηρακλείου αναρωτηθήκαμε για ποιόν λόγο δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία όπου θα προέκυπτε το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά η άμεση κοινοποίηση με έγγραφο σε μορφή e-mail.  
Διατηρώντας τις απόψεις μας και σεβόμενοι το θέμα περί πνευματικών δικαιωμάτων, μοιραστήκαμε ένα κοινόχρηστο βίντεο στο διαδίκτυο το οποίο έφτασε σε εμάς ώς δελτίο τύπου όπως και σε πολλά άλλα site. 
Ενώ σε δεύτερη φάση , ξανά δημοσιεύσαμε 5 επιλεγμένες φωτογραφίες με μια διαφορετική προβολή και προσέγγιση του ίδιου θέματος.με κοινό παρανομαστή και στα 2 άρθρα όπου απέχουν χρονολογικά ώς δημοσίευση ένα χρόνο την εταιρεία παραγωγής.

 Παρόλα αυτά ζητήσαμε απο την αρμόδια υπηρεσία τι θα ήθελαν να πράξουμε και μας απάντησαν ότι θα ήθελε η πλευρά της υπηρεσίας του δήμου να αφαιρέσουμε λογότυπα, να προσθέσουμε περισσότερα στοιχεία που θα ολοκληρώνουν το άρθρο ( με στοιχεία που μας στάλθηκαν ) και έτσι θα θεωρηθεί λήξαν το θέμα.
Όπως και πράξαμε στέλνοντας ξανά τα link των άρθρων.

ΤΟ 1ο ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΩΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ 2ο ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ







Post Top Ad

.............