Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΛΕΗΜΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΛΕΗΜΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ









Το έργο του μεγάλο, καθώς από το 1968, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κοινωνία του Ηρακλείου και στις ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας.
Διανύει καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για δει από κοντά τους πολίτες που τον καλούν και βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί στηρίζοντας ταυτόχρονα με ψυχολογικό και συμβουλευτικό τρόπο αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, δίνοντας λύσεις σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Του Θάνου Περβολαράκη

Πατήρ Ιωάννης Μαρκάκης : Σαράντα πέντε χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο

Σαράντα πέντε χρόνια προσφοράς στο συνάνθρωπο μας συμπληρώνει φέτος ο πατήρ Ιωάννης Μαρκάκης, επίτιμος πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», η δράση του οποίου είναι πολύπλευρη και πολυποίκιλη με στόχο πάντοτε ανθρώπους που έχουν πραγματικές ανάγκες. 

Ο πατήρ Ιωάννης διανύοντας καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα πηγαίνει εκεί όπου η παρουσία και η στήριξή του απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, ο οποίος έχει δυστυχώς μεγεθυνθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης. Η στήριξη που παρέχει σε άπορους συνανθρώπους μας εκτός από ψυχολογική και υλική, είναι κυρίως ουσιαστική και βοηθάει στο μέτρο του δυνατού στην αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν οι συμπολίτες μας. 


Κάθε χρόνο έχοντας στο πλευρό του άτομα που ξέρουν τι σημαίνει δυστυχία και ανέχεια συγκεντρώνει χρήματα από δωρεές και βοηθάει οικογένειες που έχουν πραγματικές ανάγκες. Η προσφορά του είναι στοχευμένη, αφού ο ηλικιωμένος ιερέας πριν δώσει τη βοήθειά του- πάντα με αγάπη- ερευνά για το εάν ο άνθρωπος που έχει απέναντί του χρήζει βοηθειας ή όχι. Είναι ενδεικτικό ότι ο παπά - Γιάννης επισκέπτεται ένα προς ένα τα σπίτια των ανθρώπων που βοηθάει. Έχει βγει εκτός Ηρακλείου για να διαπιστώσει εάν το άτομο που ζήτησε τη βοήθειά του έχει πραγματική ανάγκη ή όχι, καθώς πιστεύει ότι τα υλικά που προσφέρει εκείνος και είναι αγορασμένα με δωρεές θα πρέπει να καταλήγουν σε πραγματικά άπορους και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Ανακαλύπτει το σιωπηλό και τον αξιοπρεπή πόνο, προσφέροντας τη σημαντική στήριξή του. 

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980



Ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα διανέμει τρόφιμα σε περίπου 200 με 250 οικογένειες, παρέχοντάς τους δέματα που περιέχουν κρέας, λάδι, ψωμί, ζυμαρικά, από τα χρήματα που συγκεντρώνει από φιλανθρωπίες.

Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δίνει τρόφιμα σε συνανθρώπους μας. Ο ίδιος κάνει τις διανομές στα σπίτια, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν ούτε να κινηθούν λόγω προβλημάτων υγείας, αλλά ούτε και έχουν τα χρήματα για να τον επισκεφτούν. 

Δυστυχώς, η σημερινή εποχή έχει αυξήσει τις ανάγκες αφού ολοένα και περισσότερα είναι τα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και για το λόγο αυτό θα πρέπει ανάλογη να είναι και ή αύξηση των φιλανθρωπικών κινήσεων των πολιτών που μπορούν από το υστέρημά τους να προσφέρουν. Για το λόγο αυτό ζητάει να προσφέρουν όλοι ό,τι είναι δυνατόν στο λογαριασμό ιεραποστολής όπως τον αποκαλεί στην Εθνική Τράπεζα. Ο λογαριασμός είναι: 203/512002-07.


Ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Ο φιλανθρωπικός σύλλογος  πάνω απο 3 δεκαετίες βοηθάει τον συνάνθρωπο με Συσσίτια, διανομές τροφίμων, ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και παντός είδους στήριξη .
Όσο οι ανάγκες της κοινωνίας μεγαλώνουν και άνθρωποι στερούνται ακόμα και ένα πιάτο φαγητό, τόσο «ξυπνά» το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.







Περισσότερες από 30 με 40 οικογένειες περνούν καθημερινά από τα γραφεία του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων” που βρίσκεται στην οδό Ιουστινιανού 1 (τηλ. 2810281434). Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και ό, τι δεν έχει ανάγκη από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.












ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ






ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............