ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στην περιοχή της Σητείας διοργανώνει πεζοπορία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου.
Η κυκλική πεζοπορία μας ξεκινά λίγο μετά τη Σφάκα και μετά από σύντομη πορεία συναντούμε την είσοδο για το φαράγγι Κουδουμή. Το φαράγγι σχηματίζεται ανάμεσα στα χωριά της Σφάκας και της Τουρλωτής από το ρέμα του ομώνυμου ποταμού, και ξεκινά την φιδογυριστή πορεία του από τοοροπέδιο της Μονοκαράς. Το μήκος του είναι 3χλμ περίπου και τα κάθετα τοιχώματα του από ασβεστολιθικά πετρώματα με εντυπωσιακές πτυχώσεις υπερβαίνουν τα 150μ. Ανοιχτό στην αρχή, αρχίζει να στενεύει μετά τα πρώτα χίλια μέτρα, με επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς (που πρέπει να σκαρφαλώσουμε). Για την ανάβαση χρησιμοποιούμε τα βράχια σαν ‘σκαλοπάτια’, ενώ αρκετά συχνά χρειάζεται τα μέλη της ομάδας να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον για την αναρρίχηση πάνω στους τεράστιους βράχους.

Ανεβαίνουμε το φαράγγι και μετά από ανηφορική πορεία δυόμιση περίπου ωρών φτάνουμε στην βορειοανατολική πλευρά του οροπεδίου της Μονοκαράς, που βρίσκεται φωλιασμένο σε υψόμετρο 750μ.ανάμεσα στα Σητειακά βουνά. Διασχίζουμε το καταπράσινο οροπέδιο, περνώντας δίπλα από πετρόκτιστους ‘μαγατζέδες’ και χωράφια με αμπέλια, μηλιές, αχλαδιές και καρυδιές. Σύντομη στάση στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια με κατηφορική πορεία από παλιό μονοπάτι και χωματόδρομο επιστρέφουμε στο γραφικό χωριό της Σφάκας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διάσχιση του φαραγγιού απαιτεί σκαρφάλωμα σε ψηλούς βράχους, οπότε είναι απαραίτητα ορειβατικά αντιολισθητικά παπούτσια και ικανοποιητική φυσική κατάσταση. Στην πεζοπορία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας πάνω από 12 χρόνων, εφ΄ όσον το εγκρίνει ο αρχηγός και μόνο αν συνοδεύονται από τον ένα τουλάχιστον γονέα τους, ο οποίος έχει και την ευθύνη της επιτήρησης τους.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις8:30. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.
ΑΡΧΗΓΟΣ: Λεωνίδας Κλώντζας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6944782507
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις), βαθμός δυσκολίας 1.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: pezopories.blogspot.gr
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Post Top Ad

.............