ΤΑ ΧΑΝΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΤΑ ΧΑΝΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Με τον Αύγουστο, μήνας διακοπών για τους Ελληνες -τουλάχιστον για όσους ακόμη ‘αντέχουν” οικονομικά- να έχει μόλις μπει και με αφορμή το τριήμερο που σχηματίζεται στις 15 Αυγούστου, η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα για τους προορισμούς τους οποίους οι Ελληνες φαίνεται να προτιμούν να περάσουν το φετινό τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Συγκριτικά με πέρυσι, μεγάλες διαφορές φαίνεται να έχει η κατάταξη των προορισμών βάσει των προτιμήσεων των Ελλήνων. Η περσινή πρωτιά της Χαλκιδικής ανήκει φέτος στα Χανιά, ενώ η Πάργα που πέρυσι ήταν στη δέκατη θέση, αυτή τη χρονιά σκαρφάλωσε στη δεύτερη.



Αρκετά υψηλότερα συγκριτικά με την περσινή χρονιά φαίνεται να είναι και η Νάξος, η οποία ανέβηκε από τη 15η θέση στην τρίτη. Σύβοτα και Σκιάθος καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ η Σκόπελος, η Ρόδος και το Ναύπλιο ακολουθούν.
Το Τολό έκανε την εμφάνισή του στη φετινή δεκάδα, από την οποία έλειπε πέρυσι, με το Ρέθυμνο να ακολουθεί στη δέκατη θέση. Η Αμμουλιανή είναι ο ενδέκατος σε προτίμηση προορισμός φέτος, με την Καλαμάτα και το Πόρτο Χέλι να εμφανίζονται στις 12η και 13η θέση, ενώ η Αιδηψός και η Κέρκυρα ολοκληρώνουν τη δεκαπεντάδα.
ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Αισθητή θα έλεγε κανείς ότι είναι η απουσία της Μυκόνου και της Σαντορίνης, τόσο από την περσινή όσο και από τη φετινή κατάταξη.
Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Μαρτίου και πρώτης Αυγούστου 2016, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 11 και 16 Αυγούστου 2016.

ΓΕΜΑΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ  ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Mε τις πληρότητες να βρίσκονται στο «κόκκινο» στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου θα κυλήσει ο Αύγουστος μέχρι τα τέλη του μήνα, με αισθητή όμως την απώλεια των Ελλήνων επισκεπτών που αποτελούσαν παραδοσιακά την πιο δυναμική αγορά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κωνσταντίνας Κλαψινού στη ρεθεμνιώτικη εφημερίδα “Κρητική Επιθεώρηση” με πληρότητες που κυμαίνονται πάνω από 90% θα κυλήσει ο Αύγουστος, μέχρι τουλάχιστον τα τέλη του μήνα, οπότε και σημειώνεται μικρή πτώση, η οποία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης, αναμένεται να καλυφθεί.
«Οι πληρότητες είναι σε υψηλά επίπεδα, έως τις 25 Αυγούστου. Μετά παρουσιάζει μια πτώση που όμως θα καλυφθεί έως τότε και η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε ο κ. Τσακαλάκης.


“ΠΡΩΤΙΑ” ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ  ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΥΣ 
Τουριστική “πρωτιά” στην Κρήτη σημειώνουν οι Γερμανοί και οι Αγγλοι, κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για τον Ιούλιο του 2016.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά 667.330 ήταν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου για την περίοδο από 1 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2016. Από αυτούς οι 125.326 ήταν Γερμανοί ενώ οι 83.193 από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ακολουθούν οι αφίξεις των Ρώσων, συνολικά 63.171 και των Γάλλων επισκεπτών που ανήλθαν σε 60.498.
Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνεται η επισκεψιμότητα από την Ολλανδία, την Πολωνία και το Ισραήλ που αποτελεί μια ανερχόμενη αγορά, ενώ οι παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Σκανδιναβίας ανανεώνουν πιστά το “ραντεβού” τους με την Κρήτη. Παράλληλα, παρ’ όλο που η εισροή επισκεπτών από τη Σερβία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες, παρατηρείται αύξηση σε μια αγορά που τα προηγούμενα χρόνια ήταν εκτός “χάρτη” δίνοντας ενθαρρυντικά στοιχεία καθώς δεν είναι η πρώτη χώρα που εντάσσεται σταδιακά στο τουριστικό ρεύμα της Κρήτης.

Post Top Ad

.............