ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό φράουλες
-1 κιλό ζάχαρη
-1 ποτήρι νερό
-1 λεμόνι
-2 βανίλιες
-1 κιλό ζάχαρη
-1 ποτήρι νερό
-1 λεμόνι
-2 βανίλιες
ΠΡΟΕΤΗΜΑΣΙΑ
Επιλέγουμε φράουλες όχι πολύ γινωμένες τις πλένουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε μερικές ώρες για να υγροποιηθεί η ζάχαρη. Συνήθως τα φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ. Την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας για 15 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε σταδιακά. Κατόπιν αφαιρούμε τις φράουλες για να μην λιώσουν και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ σφικτό αλλά ούτε και σαν νερό. Ένας καλός τρόπος για να το διαπιστώσουμε είναι μ΄ένα κουταλάκι να βάλουμε λίγο σιρόπι σ’ ένα πιατάκι και να το δούμε γιατί όταν κρυώσει δένει περισσότερο. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τις φράουλες και το αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστό.Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι στραγγιστό ή παγωτό
ΠΗΓΗ: http://kritikessintages.wordpress.com/