ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΡΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

11zon_created-GIF

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BF+%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B7
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΡΑΚΗ

29554_424483800958042_2027838849_n

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τους καταναλωτές από τον τρόπο απόσταξης και αποθήκευσης της τσικουδιάς.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα προέρχεται από τη μεθανόλη (ξυλόπνευμα) που περιέχεται στην πρωτόρακη και στην «ουρά» της απόσταξης. Η υπερβολική λήψη μεθανόλης μπορεί να προκαλέσει τύφλωση. Το σωστό είναι αυτή η «πρωτόρακη» να μην καταναλώνεται (οι παλιές νοικοκυρές τη χρησιμοποιούσαν για εντριβές), όπως και η «ουρά», που περιέχουν μεγαλύτερο ποσοστό μεθανόλης.

205045_423831357689953_256579793_n

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι η μολυβδίαση, που συνήθως εμφανίζεται όταν χρησιμοποιούνται αποστακτήρες που γανώνονται με κράμα μετάλλων που περιέχουν μόλυβδο, με σημαντικές συνέπειες για την υγεία του καταναλωτή (αιμολυτική αναιμία, χρόνιος κοιλιακός πόνος, ανεπάρκεια οργάνων κ.α.).
Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το θέμα της αποθήκευσης και των κινδύνων που κρύβουν τα πλαστικά δοχεία, καθώς περιέχουν φθαλικούς εστέρες που διαλύονται και περνούν μέσα στην τσικουδιά.

224094_414841121922310_47251143_n

Σε κάθε περίπτωση όμως, ένα ποτηράκι καλής τσικουδιάς σίγουρα χαλαρώνει και ανεβάζει τη διάθεση και ενδεχομένως, εάν είχαν πραγματοποιηθεί μελέτες για την ευεργετική επίδρασή της στην καρδιά και τα αγγεία, ίσως να είχε συμπεριληφθεί και αυτή, μεταξύ των άλλων ποτών.

vvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Post Top Ad