ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΟφρένεια ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΟφρένεια ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

Θεατρική ομάδα 20 ετών με έκθεση θεατρικών κουστουμιών και ΘΕΟφρένεια


Τα 20 κεράκια της σβήνει φέτος η η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ηρακλείου Δομίνικος θεοτοκόπουλος. Και ανεβάζει το έργο ΘΕΟφρένεια, σε σκηνοθεσία Γιάννας Κεφάλα, που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου «Ελληνική Μυθολογία». Τα κείμενα επιμελήθηκαν επίσης η Βαγγελιώ Δασκαλάκη ενώ το κείμενο του προμηθέα έγραψε ο Γιάννης Παραουλάκης.




Η θεατρική ομάδα λοιπόν, έχει φορέσει τα καλά της   από την Παρασκευή 3 Ιουνίου, αναμένοντας όλους εμάς να γιορτάσουμε μαζί της, με ένα θερμό χειροκρότημα έως και την Τετάρτη 8 Ιουνίου.



 Όπως λέει κι ο αείμνηστος Μάνος Χατζιδάκης, ηθοποιός σημαίνει φως και το φώς αυτό λάμπει ακόμη περισσότερο με το χειροκρότημα!
Οι στολές από τις παραστάσεις των προηγούμενων ετών, καλωσορίζουν τον επισκέπτη φλυαρώντας στην είσοδο του Κηποθέατρου Νίκος Καζαντζάκης, προσπαθώντας μ αυτόν τον τρόπο να διηγηθούν την ιστορία 20 χρόνων. Αλλά τι να πρώτο πουν; Για τις καταπληκτικές παραστάσεις, για τις οποίες όλοι οι συντελεστές είναι περήφανοι, ή για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας που καταθέτει από το 1996 την ψυχή του για να προσφέρουν σ όλους εμάς θέατρο με ποιότητα;
Χθες που ήμουν στην υποδοχή του κηποθέατρου Μάνος Χατζηδάκης, με πλησίασε ένας κύριος και μου είπε: «Δεν είμαι από το Ηράκλειο! Έρχομαι όμως κάθε χρόνο την ίδια περίοδο διακοπές και πάντα ψάχνω να βρω την παράσταση του Συλλόγου σας! Να δώσετε πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, που σε τέτοιους δύσκολες καιρούς εξακολουθούν να παράγουν πολιτισμό τέτοιου βεληνεκούς.»


Η παράσταση εξαιρετική! Η ερμηνεία των εκπαιδευτικών-ηθοποιών άψογη! Κάποιες φιγούρες σου μένουν πραγματικά αξέχαστες! Το μακιγιάζ και τα κοστούμια της Γιασμίν Τιμοτίγιεβιτς είναι τόσο επιτυχημένα, που αν και σου λένε ποιος κρύβεται πίσω από αυτό, κάνεις ώρα πολύ, να συνδέσεις το πρόσωπο που ξέρεις με το πρόσωπο που βλέπεις. Παράδειγμα ο Ήφαιστος αλλά και ο Πλούτωνας!
Γελάσαμε πολύ με το Δία όταν ήταν μωρό, αλλά και με τους Κουρήτες που έκαναν θόρυβο για να μην ακουστούν τα κλάματα του και τον κατασπαράξει ο πατέρας του κι αυτόν. Εντυπωσιακή η Ήρα με τα ροζ της τα μαλλιά!
Αλλά το πόσο όμορφα κορίτσια έχει ο κλάδος των εκπαιδευτικών το αντιλαμβάνεσαι, παρακολουθώντας τις μούσες! Πανέμορφες όλες! 

ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΕΣΣΑΝΑΚΗ

Post Top Ad

.............