1.300.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΠΟΣΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ 4 ΣΗΤΕΙΑΚΟΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

1.300.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΠΟΣΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ 4 ΣΗΤΕΙΑΚΟΙ

Ένα πραγματικό θησαυρό, ο οποίος πιθανότατα θα κατέληγε σε κάποιον οίκο δημοπρασιών του εξωτερικού ή θα κοσμούσε το σαλόνι κάποιου συλλέκτη, είχαν στα χέρια τους οι τέσσερις Σητειακοί που συνελήφθησαν τον Μάιο του 2015 στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Αστυνομίας.

Μιλάμε για το αρχαίο ειδώλιο Μεσομινωικής περιόδου που απεικόνιζε έναν Κούρο σε στάση λατρείας. Επιτροπή που συγκροτήθηκε για να εκτιμήσει το αγαλματίδιο αποφάνθηκε, όπως έγινε τώρα γνωστό, ότι το αγαλματίδιο είναι αυθεντικό και αντιστοιχίζεται με τα χάλκινα ειδώλια της Νεοανακτορικής περιόδου (1700-1450 π.Χ.). Είναι το μεγαλύτερο μινωικό χάλκινο ειδώλιο που έχει βρεθεί ποτέ οπουδήποτε και η χρηματική του αξία εκτιμάται στο ποσό του 1.300.000 ευρώ!




Η σύλληψη των τεσσάρων έγινε στον παραλιακό δρόμο της Σητείας προς την Αγία Φωτιά και ήταν κινηματογραφική. Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν σε καφετέριες της περιοχής αναστατώθηκαν καθώς αρχικώς πίστεψαν ότι πρόκειται για απαγωγή και έντρομοι καλούσαν την Αστυνομία. Δεν γνώριζαν ότι οι άνδρες με μαύρα που ακινητοποιούσαν τους τέσσερις ήταν αστυνομικοί ειδικής υπηρεσίας. 
Η αντίστροφη μέτρηση για την επιχείρηση σύλληψης είχε ξεκινήσει καιρό πριν. Στην Ασφάλεια του Αγίου Νικολάου είχε φθάσει πληροφορία που ανέφερε ότι δύο εκ των εμπλεκομένων κατείχαν σημαντικό αρχαίο αντικείμενο, το οποίο προσπαθούσαν να πουλήσουν έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ!!!! Με μεθοδικές κινήσεις κατάφεραν να τους οδηγήσουν στο σημείο που ήθελαν και να πάρουν δήθεν ως αγοραστές τον πολύτιμο Κούρο στα χέρια τους.

Post Top Ad

.............