ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, προγραμματίζεται για 18η συνεχή χρονιά η εκδήλωσή μας “Παιδική Εκφραση και Δημιουργία”, ενώ με αφορμή τη συμπλήρωση των 75 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πιο συγκεκριμένα, για τα παιδιά Νηπιαγωγείων (προσχολικής ηλικίας) αλλά και για μαθητές Α’ & Β Δημοτικού Σχολείου ο διαγωνισμός είναι η δημιουργία ζωγραφιάς με θέμα “τη Μάχη της Κρήτης”. Το χαρτί θα πρέπει να έχει μέγεθος Α4, η επιλογή των υλικών είναι ελεύθερη και η εργασία ατομική.


Για τις μεγαλύτερες ηλικίες (Γ’, Δ’, Ε, Στ’ Δημοτικού Σχολείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) ο διαγωνισμός έχει ως θέμα τη δημιουργία “Πρωτοσέλιδου Εφημερίδας εκείνης της εποχής”. Οι μαθητές θα πρέπει να αναφέρουν τίτλο εφημερίδας, ημερομηνία του τότε, τις ειδήσεις που θα περιγράφονται αλλά και να δημιουργήσουν φωτογραφικό υλικό είτε ζωγραφίζοντας ή με έτοιμες εικόνες εκείνης της περιόδου. Η εργασία μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική και το μέγεθος του χαρτιού Α3.
Οι καλύτερες εργασίες από όλες τις τάξεις θα βραβευτούν αλλά και θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης “Παιδική Έκφραση και Δημιουργία”, η οποία για άλλη μια χρονιά τελεί υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Χανίων Τμήμα Δια βίου μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης.


Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να παραδοθούν στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης έως και το Σάββατο 23 Απριλίου 2016.
Περιμένοντας τις δημιουργίες των παιδιών για άλλη μια χρονιά, είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουν χαρά σε όλους μας, θα αναδείξουν την αγάπη τους για την ιστορία του τόπου μας και τους αγώνες των προγόνων μας.
Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Μουσείου ή στο τηλέφωνο 28210 91875.



Post Top Ad

.............