ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΟΥ

Στο κλείσιμο του παραλιακού δρόμου στο Ηράκλειο  συμφώνησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην 4ωρη σύσκεψη που έγινε στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου όπου ουσιαστικά αποφασίστηκε ότι είναι…μονόδρομος να κλείσει ο παράνομος παραλιακός, όπως είχε ζητήσει η περιφέρεια Κρήτης «γιατί το επιβάλλει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας»

Η νέα σύσκεψη που έγινε σήμερα στον ΟΛΗ είναι συνέχεια των προηγούμενων που έχουν γίνει και εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρός του κ.Φιλιππής να βρει έστω και «στο και πέντε» μια λύση, ώστε να μείνει ανοιχτός ο δρόμος. Ωστόσο, η Περιφέρεια Κρήτης που είναι κύριος και προϊσταμένη αρχή του έργου έχει ζητήσει ξεκάθαρα  να κλείσει ο δρόμος μέχρι να γίνουν οι τροποποιήσεις για το Σχέδιο Πόλης, να επανέλθει η νομιμότητα.
Ωστόσο, παρά την προσπάθεια του κ.Φιλιππή για εναλλακτική λύση, επισημάνθηκε από όλους ότι «αφού το ζητά η περιφέρεια κανένας δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά»! Σε αυτή την λογική κινείται και ο δήμος Ηρακλείου που ουσιαστικά έχει μόνο την ευθύνη για τα κυκλοφοριακά της περιοχής, αλλά…δεν βλέπει άλλη λύση!
Στη συνάντηση εκτός του κ.Φιλιππή και των στελεχών του ΟΛΗ ήταν από το δήμο Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος κ.Μαμουλάκης, οι διευθυντές κ.Φουρναράκης, Μιχελάκης κ.α, από την Περιφέρεια Κρήτης ο κ.Γ.Παπαδάκης, από την Κτηματική Υπηρεσία η κ.Χριστοδουλάκη, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η κ.Μαρτίνου, ο κ.Χρυσός από την Τροχαία, ο κ.Δουβής από το Λιμεναρχείο.
Οι παριστάμενοι στην αναλυτική συζήτηση που έγινε με βάση την απόφαση του ΣτΕ και τα σχέδια βάσει των οποίων η επιτροπή Κυκλοφορίας πρέπει να διευθετήσει εκεί την κίνηση των οχημάτων αφού στην ουσία θα αποκλειστεί όλος ο παραλιακός και πρέπει να ‘πάρει’ την κίνηση η οδός Σεφέρη. Ωστόσο, για να γίνει διπλής κυκλοφορίας (τώρα είναι μονόδρομος) θα πρέπει να φύγει το διάζωμα, να γίνει κάποιος κόμβος, θα χρειαστούν παρεμβάσεις όπως αποφασιστούν.
Οι όποιες πάντως ενέργειες πρέπει να τρέξουν διότι οι φορείς θα έχουν πλέον να κάνουν με τη Δικαιοσύνη που ζητά εξηγήσεις γιατί δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή Κυκλοφορίας θα συνέλθει για τις τελικές αποφάσεις οι οποίες όμως πρέπει να ληφθούν με τον χαρακτήρα του κατεπειγοντος.

Post Top Ad

.............