ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Επαναλειτουργεί μετά από χρόνια η Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων υπό τη διεύθυνση των Γιώργου Καλούτση και Νίκου Περάκη. Η ακρόαση για τη στελέχωση της Χορωδίας, που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 7 έως 18 χρονών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ενώ στόχος είναι μέσα στους επόμενους μήνες η Χορωδία να ανεβάσει μια οπερέτα που έχει γράψει ο συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης.


Την επαναλειτουργία της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας (που θα λειτουργεί χωρίς οικονομική συνδρομή για τις οικογένειες των παιδιών) ανακοίνωσαν την Δευτέρα η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη και ο κ. Καλούτσης, ενώ σε αυτήν αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.
«Είναι σημαντικό γεγονός ότι ο Δήμος αποφάσισε να υιοθετήσει και να επανασυστήσει την παιδική – εφηβική χορωδία παρέχοντας βοήθεια σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση και τη διάθεση των απαραίτητων χώρων», επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας και υπογράμμισε τη σημασία που έχει να υπάρχει μια χορωδία υψηλού επιπέδου που αφενός θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν δημιουργικά και αφετέρου, μέσα από το έργο της, θα διαφημίζει την πόλη των Χανίων.
«Μέσα σε γκρίζους καιρούς έχουμε τη χαρά να σας δηλώσουμε τη συνέχεια της λειτουργίας της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων. Για εμάς μέσα στην κρίση η δημιουργία, η αντίσταση και η ομορφιά είναι βασικός στόχος και βασικός πυλώνας παιδείας είναι η μουσική», ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη, ενώ υπογράμμισε τη συμβολή της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ στην προσπάθεια καθώς προβλέπεται μέσα στο καταστατικό της η λειτουργίας μουσικών εργαστηρίων που μπορούν να στεγάσουν την πρωτοβουλία.
«Μας ενδιαφέρει η στροφή στην ποιότητα και η έμπρακτη προσφορά στα παιδιά και τους εφήβους και έχουμε πολλές και υψηλές προσδοκίες», τόνισε η κα Περράκη και τόνισε τη διάσταση της πρωτογενούς παραγωγής πολιτισμού και της εμπιστοσύνης στις ντόπιες δυνάμεις πολιτισμού εκ μέρους του Δήμου Χανίων, πέρα από τη φιλοξενία και μετάκληση καλλιτεχνικών σχημάτων.
Ο υπεύθυνος -μαζί με τον Ν. Περάκη- της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων Γιώργος Καλούτσης επεσήμανε την επιτυχία που είχε γνωρίσει κατά το παρελθόν η Χορωδία ανεβάζοντας παραστάσεις όπως η «Λιλιπούπολη».
«Η επαναλειτουργία της χορωδίας ήρθε στο προσκήνιο μετά από την περυσινή μεγάλη επιτυχία του μιούζικαλ του Webber “Joseph” το οποίο παρουσιάσαμε στο Ωδείο με μια προσωρινή χορωδία που δημιουργήσαμε. Την παράσταση την είδε ο δήμαρχος και ενθουσιάστηκε και ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να μας καλύψει», σημείωσε ο κ. Καλούτσης.

Ο κ. Καλούτσης τόνισε ακόμα ότι η ακρόαση για τη στελέχωση της Χορωδίας θα γίνει την Κυριακή 24 Ιανουαρίου από τις 5.30 το απόγευμα στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ενώ όσοι γονείς ενδιαφέρονται να φέρουν τα παιδιά τους στη χορωδία θα πρέπει προηγουμένως να τηλεφωνήσουν στα 28213-41613 (Γραφείο Πολιτισμού) και 28213-41633 (Γραφείο Τύπου) ώστε να πάρουν σειρά για την οντισιόν.



Post Top Ad

.............