ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΑ


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασαν τα Ανώγεια την μικρή “επέλαση” του χιονιά που κορυφώθηκε κυρίως τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς πάντως να το χιόνι να ξεπεράσει τα πέντε εκατοστά εντός του χωριού κυρίως τις βραδινές ώρες. Η χιονόπτωση συνεχίζεται αλλά είναι πολύ ασθενής, ενώ στους δρόμους δεν χρειάστηκε να επέμβουν συνεργεία του Δήμου και αυτοί παρέμειναν ανοιχτοί όλη τη διάρκεια της νύχτας και της μέρας.



Η χιονόπτωση φυσικά είναι μεγαλύτερη στον Ψηλορείτη όπου από κάποια σημεία ξεπερνάει τα 15 εκατοστά, με τους δρόμους και εκεί να είναι ανοιχτοί. Αρκετοί είναι σήμερα Κυριακή οι “τολμηροί ” επισκέπτες που έφτασαν στο χωριό για μερικές ώρες απόλαυσης στα πανέμορφα χιονισμένα Ανώγεια και οι οποίοι στη συνέχεια απόλαυσαν  μοναδικές γεύσεις σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του τόπου,οι οποίες ήταν κατάμεστες, αφού πρώτα διασκέδασαν με “χιονοπόλεμο” στον Ψηλορείτη! Αρκετοί είναι και αυτοί που επέλεξαν να μείνουν σε ξενοδοχείο στα Ανώγεια ολόκληρο το Σαββατοκύριακο και να ζήσουν από κοντά τον χειμώνα στα Ανώγεια.


Οι θερμοκρασίες πάντως συνεχίζουν να είναι “πολικές” καθώς το θερμόμετρο από τα ξημερώματα βρίσκεται κάτω από το μηδέν, να φτάνει αργά το απόγευμα της Κυριακής στο -3, κάτι που αναμένεται να συμβεί και αύριο Δευτέρα, όπου τις πρωινές ώρες απαιτείται προσοχή λόγω του ενδεχόμενου παγετού.

Post Top Ad

.............