Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΧΤΑΡΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Η ΚΡΗΤΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΧΤΑΡΙΟ

Χιλιάδες πιστοί αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κυρό Νεκτάριο χθες το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Ο χαρισματικός ιεράρχης “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 64 χρόνων στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και το σεπτό σκήνωμά του μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την Αθήνα στο αγαπημένο του νησί 


Το Συνοδικό Τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συμπροσευχομένων των Αρχιερέων της Εκκλησίας της Κρήτης.
Συγκινητική ήταν συμμετοχή χιλιάδων χριστιανών που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Ναού και τους γύρω χώρους και θρηνούσαν για τον Ποιμενάρχη τους.



Τα τελευταία του λόγια
«Ας γίνει το θέλημα του Θεού» έλεγε με στωϊκότητα στους ανθρώπους που βρίσκονταν διαρκώς κοντά του, θέλοντας να τους δώσει δύναμη και κουράγιο. 
Με έκφραση πραότητας προσπαθούσε να καθησυχάσει τους γύρω του,  ξεκαθαρίζοντας τους ότι η επιθυμία του ήταν να παραμείνει στην Ελλάδα και να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι.
Παρά τη σοβαρότατη περιπέτεια της υγείας του, οι σκέψεις του ήταν πάντα στο ποίμνιο του. «Να λέτε σε όλους ότι τους αγαπώ πολύ. Τώρα είμαι περισσότερο κοντά τους και πιο κοντά στον Θεό. Πόσο με αγαπά ο Θεός! Με τον Χριστό τα πάντα υπομένεις και για όλους υπάρχει ανάσταση» έγραφε σε επιστολή του. Ιερείς που τον έζησαν από κοντά μέχρι το τέλος του δήλωσαν στην «Πατρις» ότι ήταν απόλυτα ήρεμος και γαλήνιος.







Post Top Ad

.............