ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ - ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ - ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ

 
 
Πρώτη εκδήλωση επανένωσης των Αμερικανών στρατιωτών και των οικογενειών τους που υπηρέτησαν στην Αμερικάνικη βάση του Ηρακλείου από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι την διακοπή της λειτουργίας της. 
 

Για πρώτη φορά διοργανώνεται επανένωση των Αμερικανών που υπηρέτησαν στη στρατιωτική βάση των Γουρνών Ηρακλείου. Οι οικογένειες των Αμερικανών θα παραμείνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα στην Κρήτη, από 9-14 Σεπτεμβρίου. Θα επισκεφτούν το χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών και θα ξεναγηθούν στην Κνωσό, στο Αρκάδι, στο Φόδελε, στα Μάταλα, στη Χερσόνησο, στο οροπέδιο Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο και την Σπιναλόγκα, γνωρίζοντας παράλληλα και τις ομορφιές του νησιού που για 50 χρόνια τους φιλοξένησε. Η διαμονή τους στο γραφικό χωριό Πενταμόδι Μαλεβιζίου, σε συγκροτήματα οικισμών με παραδοσιακές βίλλες, μακριά από τους θορύβους των πόλεων βοήθησε στην απόφασή των.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή στις 13 Σεπτεμβρίου, στην αυλή του παλιού Δημοτικού σχολείου Πενταμοδίου, με παραδοσιακό κρητικό γλέντι. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταμοδίου, υπεύθυνος για την σίτιση, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία διάδοσης και διαφήμισης της παγκοσμίως φημισμένης Κρητικής κουζίνας, θα προσφέρει κρητικούς παραδοσιακούς μεζέδες. 

 
 
Με το πέρας των εκδηλώσεων θα απονεμηθεί αναμνηστικό Ενθύμιο
«1ης επανένωσης των Αμερικανών που υπηρέτησαν στη στρατιωτική βάση των Γουρνών Ηρακλείου Κρήτης, 9 έως 14 Σεπτεμβρίου 2015, Πενταμόδι, Ηρακλείου», καθώς και μπουκαλάκια με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σταφίδες και τσικουδιά.

Post Top Ad

.............