ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΚΥΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΡΟΚΥΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Μέ λαμπρότητα γιορτάστηκε ἡ Ὕψωσις τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στήν πόλη του Ηρακλείου καί στόν Ἱερό Ναό τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, ὁ ὁποῖος εὑρίσκεται στον Εσταυρωμένο.Πλήθος πιστών έσπευσαν και άναψαν ένα κεράκι.


Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που οι ουρές των αυτοκινήτων ξεκινούσαν απο τον κόμβο του Γιόφυρου, ενώ καταλυτική ήταν η συμβολή της αστυνομίας που διακριτικά φρόντιζε για την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων.
Το πάζαρι με τους μικροπωλητές που ώς συνήθως γίνεται έξω απο τις εκκλησίες σε κάθε μεγάλη γιορτή στένεψε τον δρόμο και έκανε πιο αργή την κίνηση των οχημάτων.
 
Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.
Σύμφωνα με την παράδοση, το 326 η γηραιά μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, μετέβη στους Αγίους Τόπους για να φέρει στο φως τα διάφορα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης στον λόφο του Γολγοθά. Η μετέπειτα Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.


Post Top Ad

.............