ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΟΥΒΕΣ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΟΥΒΕΣ ΧΑΝΙΩΝ


Οι Βούβες ντύθηκαν στα γιορτινά τους και υποδέχτηκαν για 31η χρονιά το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες κόσμου, ντόπιους, αλλά και ξένους, στην ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου αφιερωμένη στο κρασί.
Λίγο μετά τις 9 μ.μ. ο κόσμος άρχισε να συρρέει, ενώ γύρω  στις 11 ο χώρος της εκδήλωσης είχε γεμίσει ασφυκτικά. Το βουβιανό κρασί προσφερόταν δωρεάν, τα παραδοσιακά φαγητά, νηστήσιμα και μη, σε αφθονία, ενώ το παραδοσιακό κρητικό συγκρότημα του Ανδρέα Μανωλαράκη και ο Αθλητικός Χορευτικός Σύλλογος “Οι Πελασγοί” κράτησαν τη διασκέδαση και τη διάθεση του κόσμου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η γιορτή συνεχίστηκε και το Σάββατο με τους ήχους του μουσικού συγκροτήματος “Οκτάβα”.


Σε σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουβών Αντωνία Στυλιανουδάκη τόνισε ότι «για τον Κρητικό που αγαπά με πάθος τον τόπο του, την ιστορία του, τις παραδόσεις του, το φυσικό του περιβάλλον, δεν υπάρχει εύκολα μέτρο σύγκρισης. Γίνεται καλλιτέχνης πάνω στη Φύση και εκφράζει πάντα έντονα τα συναισθήματά του. 




Ολα αυτά δείχνουν το μεράκι και την αγάπη για τον τόπο που μας γέννησε  και μας τρέφει με τη γόνιμη γη του, που μας δροσίζει με το εξαιρετικό κρασί του, που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι για τις Βούβες και το βουβιανό κρασί».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος, σε δήλωσή του στα “Χ.Ν.”, τόνισε ότι «το κρασί εκτός του ότι είναι ένα τοπικό προϊόν, με εξαιρετικές ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπου, αποτελεί και μια δύναμη παραγωγικής ανάπτυξης για την περιοχή. 




Ως Δήμος Πλατανιά βρισκόμαστε και στηρίζουμε τις προσπάθειες των ανθρώπων της περιοχής και όσων ασχολούνται και παράγουν τοπικές ποικιλίες κρασιού. Ο τοπικός οίνος της Κρήτης πρέπει να έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στο τραπέζι, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και του ξένου επισκέπτη».  «Συγχαίρω, για μια ακόμα φορά, τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου που εδώ και τριάντα ένα χρόνια συντελούν στην  ανάδειξη, προώθηση και προβολή του τοπικού κρασιού», κατέληξε ο κ. Μαλανδράκης.

Post Top Ad

.............