ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ


Μία μοναδική συναυλία αναμένεται να δώσει ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 17 Αυγούστου, στις 9:00, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου η διεθνούς φήμης Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας, με τη διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.




Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Ορχήτσρας, Long Yu και οι συντελεστές της υπόσχονται στους Κρητικούς μία μαγική βραδιά, ερμηνεύοντας τους πασίγνωστους «Πολοβτσιανούς Χορούς» από την όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ του Αλεξάντερ Μποροντίν, το Κοντσέρτο για βιολί των He Zhanhao και Chen Gang και την περίφημη Ενάτη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.



«Πρόκειται για ένα μεγάλο, ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για το Ηράκλειο, την Κρήτη, καθώς δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φιλόμουσοι, και όχι μόνο, τη σπουδαία αυτή συναυλία την ερχόμενη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, στο κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης και κάλεσε όλους να απολαύσουν δωρεάν αυτό το σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός.




Σύμφωνα με τον κ. Κουκιαδάκη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας αποτελείται από 100 μουσικούς και στην αποστολή θα συμμετέχουν και Κινέζοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα καλύψουν και θα προβάλλουν το γεγονός, κάτι που θα αποτελέσει μία μεγάλη τουριστική, πολιτισμική προβολή της Κρήτης στην Κίνα. «Η συναυλία θα είναι δωρεάν, και το τονίζουμε αυτό, γιατί στην Αθήνα ο κόσμος θα παρακολουθήσει την ίδια συναυλία με εισιτήριο που κοστίζει 35 ευρώ» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.



Ο κ. Κουκιαδάκης ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Φουρναράκη, ιδρυτή των χορωδιών στην ΠΕ Ηρακλείου, καθώς και τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή-μαέστρο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Βύρωνα Φιδετζή, που ήταν τα πρόσωπα που «μας έφεραν σε επαφή ώστε να πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία στο Ηράκλειο από τη Φιλαρμονική της Κίνας» όπως ανέφερε.





Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας έχει κερδίσει τα τελευταία 15 χρόνια -από το 2000 όπου ιδρύθηκε- την αναγνώριση του φιλόμουσου κοινού, τόσο στην Κίνα, όσο και στο εξωτερικό. Αποτελούμενη από έναν μεγάλο αριθμό σπουδαίων μουσικών που δουλεύουν μαζί με πάθος και αποφασιστικότητα, φιλοδοξεί να αποτελέσει την καλύτερη ορχήστρα στην Κίνα και μία από τις σπουδαιότερες, τόσο στην Ασία, όσο και στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.



Σε ευρωπαϊκό κοινό, η Ορχήστρα έπαιξε για πρώτη φορά το 2005, όταν επισκέφτηκε 25 χώρες, ανάμεσά τους και ορισμένες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Post Top Ad

.............