ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ


Δρομολογείται η έναρξη λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Σούδας έπειτα από την ενεργοποίηση της Επιτροπής Διαχείρισης και τον τερματισμό της αντιδικίας που υπήρχε για την κυριότητα και χρήση των αντικειμένων που φιλοξενούνται στον χώρο. Για τον σκοπό αυτό αναμένεται να γίνει η αντικατάσταση δύο μελών της Επιτροπής, θέμα που πρόκειται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Σούδας καθώς στη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση δεν υπήρξε απαρτία.


Μιλώντας στα “Χ.Ν.”, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σούδας Κώστας Φωκάς τόνισε ότι μετά από την εξέλιξη αυτή ουσιαστικά θα ξεκινήσει να λειτουργεί η Επιτροπή Διαχείρισης του Μουσείου, ενώ, όπως έκανε γνωστό, η αντιδικία που υπήρχε για το θέμα της ιδιοκτησίας των αντικειμένων που εκτίθενται στο Μουσείο έχει τερματιστεί.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ξεκινήσει το Μουσείο να λειτουργεί κανονικά με την υποστήριξη εθελοντών που θα αναλάβουν να διατηρούν τον χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο στο κοινό.
Ο κ. Φωκάς τόνισε επίσης ότι στην 7μελή Επιτροπή Διαχείρισης συμμετέχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο εφημέριος π. Νεκτάριος, ο π. Νικόλαος Φρονιμάκης, που πρωτοστάτησε για τη δημιουργία του Μουσείου, ένα μέλος της αντιπολίτευσης και δύο μέλη από την τοπική κοινότητα Σούδας.
«Οι εποχές είναι δύσκολες και δυστυχώς υπάλληλοι δεν υπάρχουν. Συνεπώς, θα πρέπει να βασιστούμε στην εθελοντική προσφορά για να λειτουργήσει το Μουσείο», ξεκαθάρισε ο κ. Φωκάς, ενώ υπογράμμισε καταλήγοντας ότι είναι κρίμα ένα Μουσείο με τόσο σημαντικά εκθέματα να παραμένει κλειστό παρότι είχε συγκεντρωθεί η συλλογή εδώ και πολλά χρόνια αλλά και το οίκημα από το 2010.

Post Top Ad

.............