ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ ΧΑΝΙΩΝ


Δύο όμορφες βραδιές με μουσική και χορούς του τόπου μας πραγματοποίησε χθες και προχθές ο Δήμος Αποκορώνου στην προκυμαία του μικρού λιμανιού των Καλυβών με το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, προσελκύοντας εκατοντάδες ανθρώπους, μεταξύ αυτών, πολλούς ξένους επισκέπτες όπως και μόνιμους κατοίκους από διάφορα κράτη της Ευρώπης, φίλων του Αποκόρωνα και της Κρήτης γενικότερα.


Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης υπογράμμισε: «Με συλλογική προσπάθεια θα πετύχουμε πολλά, κι εμείς απόψε, εδώ, στο γραφικό πανέμορφο λιμανάκι των Καλυβών έχουμε ένα πολιτιστικό αντάμωμα με την παράδοση, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά των Κρητικών. Για την επιτυχία αυτή που σημειώνει το 1ο μας φεστιβάλ παραδοσιακών χορών εργάστηκαν με μεράκι, ευαισθησία και αγάπη μαζί με τον Δήμο, ο Σύλλογος καταστηματαρχών και επιχειρήσεων Καλυβών με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβών και τον Σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων Αποκορώνου».


Ο ίδιος επεσήμανε ότι «φέτος οργανώσαμε διάφορες εκδηλώσεις προβάλλοντας τη διαφορετικότητα, τη λεβεντιά και την κουλτούρα του Αποκόρωνα» και τόνισε ότι «ο πολιτισμός είναι μονόδρομος για κοινωνική συνοχή, αγάπη και ανάπτυξη κάθε προσπάθειας, η οποία έγκειται στο να μπορέσουμε μέσα από τη σύνθεση και τη συνεργασία όλων, αφού κανένας δεν περισσεύει, ν’ αναδείξουμε όσο γίνεται περισσότερο και καλύτερα τον Αποκόρωνα σε όλους τους τομείς».
Τελειώνοντας ο κ. Κουκιανάκης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, σημειώνοντας ότι «το πολιτιστικό καλοκαίρι στον Αποκόρωνα είναι πλούσιο και απλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου μας αγκαλιάζοντας όλες τις ηλικίες για να χαρίσει ξέγνοιαστες βραδιές σε μικρούς και μεγάλους στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που βιώνουμε και που προφανώς θα συνεχιστούν».


Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αποκορώνου κα Ειρήνη Τερεζάκη σημείωσε ότι «είναι μια εκδήλωση που για πρώτη φορά γίνεται φέτος στον Δήμο Αποκορώνου και την ονομάσαμε 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών γιατί θα ξαναγίνει του χρόνου και θα επαναλαμβάνεται πάντα με συλλογική προσπάθεια στο μέλλον. Συμμετέχουν o παραδοσιακός μουσικός Σύλλογος Αποκορώνου “Ο Χαρίλαος”, η ριζίτικη ομάδα του Δήμου μας και 16 παραδοσιακά συγκροτήματα από όλη την Κρήτη, ενώ αύριο (χθες) θα συμμετέχει και χορευτικό συγκρότημα από το Ναύπλιο. Ελπίζουμε του χρόνου να συμμετέχουν περισσότερα συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα».

Post Top Ad

.............