ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Το έθιμο του Κλήδονα αναβιώνει σε πολυάριθμες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Χανίων.
Σήμερα στις 8 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Πολύκεντρου Σούδας εκδήλωση για τον Κλήδονα διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας και το Κ.Α.Π.Η. Σούδας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων, με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων και της χορωδίας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορό, ριζίτικο τραγούδι καθώς και παραδοσιακή μουσική από τους Μπακατσάκη Μιχάλη και Χαμογιωργάκη Μανώλη, ενώ την παρουσίασή της έχει επιμεληθεί ο Λαογραφικός Ομιλος Χανίων.


 
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
Αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα διοργανώνει ο Χορευτικός Ομιλος Χανίων “ο Ψηλορείτης”, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. αύριο στις 8:30 μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο, ριζικάρια, φουνάρες (φωτιές), μαντινάδες και μουσικοχορευτικό γλεντοκόπι. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αγγελάκης Μανώλης, Φράρος Μιχαήλ, Σκευάκης Γιώργος και Μπολανάκης Δήμος.
 
ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Αύριο και ώρα 10 π.μ. στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και σε συνεργασία με τη φιλόλογο – δημοσιογράφο κα Βίκυ Κόλλια, τη χορωδία και τους ηλικιωμένους του ΣΤ’ Κ.Α.Π.Η θα γίνει αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα. Στην εκδήλωση θα γίνει ιστορική αναφορά του εθίμου και θα ακολουθήσουν σχετικά δρώμενα.

ΣΤΑ ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ
Εξάλλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροκούρου διοργανώνει εκδήλωση για τον Κλήδονα, στο γήπεδο Νεροκούρου αύριο και ώρα 8 μ.μ. Τη βραδιά θα παρουσιάσει η κα Αγγέλα Μάλμου.
«Ελάτε να πηδήξουμε τις φωτιές, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με μουσική από dj. Θα μυρίσουν βέβαια και τα σουβλάκια μας που θα ψήσουν οι πάντα πρόθυμοι χωριανοί μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΤΟ ΠΑΣΑΚΑΚΙ
Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα και βράβευση πασακακιανών καλλιτεχνών, με μαντινάδες, κρητική μουσική και χορό διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πασακάκι – Χαρακιά αύριο στις 9 μ.μ. στον χώρο έξω από τον πολιτιστικό σύλλογο στην οδό Μικράς Ασίας στο Πασακάκι. Οικονομική Ενίσχυση Συλλόγου 5 € μενού (βραστό, πιλάφι, ψητό χοιρινό, σαλάτα).

ΣΤΟ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ
Τέλος την Πέμπτη 25 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα, στο Κ.Α.Π.Η. Βαμβακοπούλου.

Post Top Ad

.............